Отиди на
Форум "Наука"

Самодива

Потребител
 • Брой отговори

  80
 • Регистрация

 • Последен вход

Репутация

60 Ученик

Последни посетители

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Демографската криза в България е започнала още през 1950 година, въпреки многото приказки за просперитет и почти невъзможната емиграция. Данните - от Уики: 1950 г. - родени 182 571, няма данни за аборти 1960 г. - родени 140 082, аборти - 143 155 1970 г. - родени 138 745, аборти - 142 511 1980 г. - родени 128 190, аборти - 156 056 1989 г.- родени 112 289, аборти - 132 021 Родените са по-малко с една трета за тези 40 години. Та как е нараствало населението?
 2. За да осинови бабата детето, трябва бащата трябва да е с отнети родителски права. Истински случай - децата са осиновени от родната сестра на бащата - в удостоверението за раждане срещу баща пишеше неизвестен. Актът на осиновяване е станал след навършване на 10 години на децата и те знаят истината, но навсякъде в документите лелята бе майка, а семейството - непълно, в действителност децата живееха с баща си.
 3. Дора, никога или поне в последните 29 години не се е изисквало в училищен документ да се отбелязват биологичните родители - каквото пише в удостоверението за раждане - това. Тъкмо преглеждах сайтове на различни училища за бланки и формуляри - навсякъде пише трите имена на родител, дори не се споменава майка или баща. Засега единственият формуляр, в който съществуват тези думи, е този за изследване на средата /образование, професия/ и причините да отпадане на учениците. Ето за този тук: https://www.24chasa.bg/novini/article/6256248 Според мен е по-добре да се каже истината. Моите приятели подозираха, че са осиновени, но едва започнал, разговорът приключваше с глупости на търкалета или и аз така си мисля, не ме обичат, само ме карат да правя еди-какво си. Не зная защо не съм потвърждавала опасенията им. Самотният вълк, децата говорят и споделят, особено ако виждат в учителя човек, на когото могат да се доверят. Понякога аз познавам децата по-добре от родителите. И съм търсила помощ - за споделено бягство, самоубийство..
 4. Потвърждавам думите на самотния вълк. При осиновяване се издава ново удостоверение за раждане и в него няма никаква информация за предишните родители на детето. Ще си позволя да посъветвам дора да прегледа форумите, където осиновени деца търсят биологичната си майка и почти всички я опрадават. От детство имам приятели - момичета и момчета, които са осиновени. Това не зная как съм го научила, но никак не ми е пречило и никой не ми е забранявал да съм много близка с тях. А средата, в която съм израснала, е по-скоро консервативна
 5. Аз мисля, че няма да покани никого. Ако познатото дете с родители наркомани си съчинява истории, какво ли трябва да съчинява хипотетичното дете с двама бащи? А и защо след като бабите видимо не са се справили като родители, отново им е поверено дете? Мислите ли, че Барневарн биха го позволили?
 6. И защо родител 1, 2, а не отговорник 1, 2, 3? Интересно... Ако родител 1 е Иван Петров, а родител 2 е Георги Тодоров, дали детето ще покани съучениците си и съседчета на рожден ден?
 7. Тази година се навършват 60 години от трагедията. Някои сайтове съобщават, че са разсекретени документите по делото. https://www.ntv.ru/novosti/2148482/ https://ria.ru/20190204/1550337998.html
 8. Вижте колко красиво звучи - да спрем насилието върху жените... Естествено, съдейки само по заглавието, всеки нормален човек ще заяви подкрепа за ИК... Обаче, първо се чете, а после се подписва/говори.... А и ми е любопитно защо се изтегли една скандална анкета в училищата, защо се заговори за магистърска специалност "Джендър политики в педагогическите дейности"...
 9. Швеция е ратифицирала ИК на 07.01.2014 г. и конвенцията е влязла в сила от 01.11.2014 г. Много, много е интересна статистиката на престъпленията от Съветът за превенция на престъпността в Швеция - Brå: https://www.bra.se/statistik/kriminalstatistik.html Преведено с Гугъл: През 2017 г. е съобщено за 7 370 изнасилвания, което представлява увеличение от 654 престъпления или с 10%. Броят на докладваните случаи на изнасилване срещу жени над 18 се е увеличил с 14% до 4 040, докато докладваните престъпления за изнасилване срещу мъже над 18 години се е увеличил с 41% до 207 престъпления.
 10. В Южна Америка не са ли отглеждали лама и алпака?
 11. На 12 април тази година по молба на близките на Золотарев е извършена ексхумация, организирана от "Комсомольская правда." Подробностите тук: https://www.balkans.kp.ru/daily/26824/3861696/
 12. Отговарям: Не съжалявам, че не вписвам в тази бройка нещастни жени. Не съм имала депресии, не съм работила повече от 10 години след раждането на детето, съпругът ми не е от описаните шефове на международни компании или посланик. Мога да кажа, че това бяха най-щастливите ми години, нито за един миг не съм се чувствала зависима или непълноценна. Никога не ми е било държано сметка какво съм правила по цял ден или какво съм купувала /единствената банкова карта, на която превеждаха НЕГОВАТА заплата бе у мен/. И наистина не съжалявам, че не искам да нося няколко дини под една мишница.
 13. Колеги ми препратиха този материал: http://epicenter.bg/article/Dzhendarite-nahluha-v-uchilishtata-i-pitat-detsata--V-koya-toaletna-vlizash--suichar-li-iskash--ili-roklichka-/145977/2/0 Анкетата пита децата във всички училища у нас – къде ходят до тоалетна, в мъжката или женската и това вреди ли им на пола. Шефът на столичния инспекторат по образованието Ваня Кастрева потвърди, че въпросната анкета е разпратена и до училищата в цяла София. Не знаех за такова допитване, може би джендър организацията не се интересува от мнението на децата в дълбоката провинция.

За нас

Всяка помощ за нас е ценна и се надяваме с общи усилия да успеем да поддържаме това място на научни дискусии живо. Форум "Наука" е сред малкото активни форуми в България, изключително полезно и нужно място за свободна обмяна на мисли и знания.

baner_event_marco

За контакти:

×
×
 • Create New...