Отиди на
Форум "Наука"

gmladenov

Потребител
  • Брой отговори

    8783
  • Регистрация

  • Последен вход

  • Days Won

    15

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ gmladenov

  1. Не е толкова просто. От една гледна точка хомотата са ненормални, а от друга - те са просто житейско/генетично разнообразие.
  2. Същото важи и за гейовете. Сексуалността не е избор по желание; тя е по рождение.
  3. А така. И по тази логика гейовете отдавна да са загубили еволюционната битка. Съответно щяха да представляват нищожен процент от населението - като тези с Даун синдром, например. Вместо това, обаче, процентът на гейове е сравнително висок. Значи обратната резба явно не пречи на гейовете да имат "жизнено и плодотворно поколение". Тези от тях, които искат да имат деца, явно правят секс и с двата пола.
  4. Не е така. Във всички общества, включително животинските, има естествено протовопостявяне на различното. На този принцип гейовете "не са като хората" и съответно са дискриминирани. Само че точно ние като хора трябва да осъзнаем, че различното не е неестветено/лошо и не е нужно да му се противопоставяме (стига да не е опасно за обществото, разбира се).
  5. Ние хората с нашия морал окачествяваме нещата като добри/лоши или правилни/неправилни. За лъва е напълно ествествено да разкъса и изяде родилка-антилопа, заедно с новороденото. Но ако приложим морални норми при животните, това би било вероломно престъпление. Природата няма морал. Тя просто си разиграва някакви сценарии. Така че от гледна точка на природата всичко е естесвтено.
  6. В природата няма добро/лошо и правилно/грешно. Има само причина->следствие. По някаква причина природата си играе със сексуалността на хората и животните. Не знам защо. Ние хората сме тези, които определяме тези природни разнообразия за лоши/грешни/неестествени. Но от гледна точка на природата това са просто някакви разнообразия.
  7. Анален секс между двама мъже: неестествен и болестен. Анален секс между мъж и жена: естествен и свещен, дар от бога.
  8. Болестта е временно състояние на организма, при което неговите нормални фунцкии са нарушени. Например, кашлицата и високата температура не са нормално състояние на организма. Затова когато ги имаме, се броим за болни. По тази логика зоофилията не е болест, защото това не е временно състояние на организма. Същото за хомосексуализмът и педофилията. Работата е там, че педофилията е опасна за обществото, така че няма как тя да е нормална. Зоофилията, ако наистина има такова нещо, не изглежда опасна за обществото - но пък излиза извън всякакви норми за човешко поведение, така че тя също няма как да е нормална. Значи от една страна това са нормални състояния на организма - но в същото време те няма как да се приемат за нормални в обществото. Хомосексулаизмът е по-различен, защото той нито е опасен за обществото, нито пък е недопустим като човешко поведение. Именно затова гейовете се борят той да се нормализира. Истината е, че освен предразсъдъци, няма друга причина хомосексуализмът да не се нормализира. Да се смята хомосексулаизмът за болест си е чист предразсъдък; нищо друго. Борбата за нормализиране е дефакто борба за човешки права. Ако гейовете не правят нищо лошо, защо те трябва да бъдат третирани като престъпшници или пък болни? До това се свежда.
  9. Няма такива, които обръщат резбата. Сега на Запад има мода да се поощряват децата и юношите едва ли не сами да си избират пола. Това е голяма глупост, защото хора, които не са достигнали умствена и сексуална зрялост, биват подтиквани да си правят операции и прочие. Тук наистина обществото се бърка в неща, които не са му работа. Но без такъв социален натиск никой не си сменя резбата. Всвеки от дете знае за кой отбор играе.
  10. Точно това е интересното. Еволюцията би трябвало да елиминира хомосексуалистите, защото те уж не могат да продължат гените си. А на практика доста голям процент от населението са гейове. Значи те все пак успяват някак си да продължат гените си.
  11. Не е така, разбира се. Хората така са се родили: вместо да имат сексуално привличане към другия пол, те се привличат от същия пол. Дай сега да ги направим на сапун, защото не са като нас.
  12. По техните гей-паради също има голи. Това не е наше изобретение.
  13. Иран е информирал САЩ, че атаките срещу Израел ще бъдат ограничени Иран е информирал САЩ, че атаките му срещу Израел ще бъдат ограничени и с цел самозащита, заяви днес на среща с чуждестранни посланици в Техеран иранският външен министър Хосейн Амир Абдолахиан, цитиран от Ройтерс и БТА. Абдолахиан каза още, че Иран е уведомил съседите си за ответните си удари по Израел три дни предварително. "Около 72 часа преди операциите ни информирахме нашите приятели и съседи в региона, че отговорът на Иран срещу Израел е сигурен, легитимен и неотменим", заяви той. В същото време израелски военен говорител обяви, че ще има отговор след масираното иранско нападение срещу Израел, но не уточни какъв точно ще бъде той, предаде ДПА. "Ще отговорим на Иран с действия, а не с думи", заяви той днес пред иранската емигрантска телевизия "Иран интернешънъл" (Iran International). Военният говорител не навлезе в подробности за това как може да изглежда израелският отговор. Байдън е казал на Нетаняху, че САЩ няма да участват в израелска контраофанзива Президентът на САЩ Джо Байдън е казал на израелския премиер Бенямин Нетаняху, че САЩ няма да участват в каквато и да било израелска контраофанзива срещу Иран, предаде Ройтерс, като се позова на Си Ен Ен и "Уолстрийт джърнъл". В разговор с Нетаняху късно снощи Байдън е посочил, че не е необходим по-нататъшен отговор и високопоставени американски служители са казали на техните израелски колеги, че САЩ няма да участват в контраофанзива срещу Иран, съобщиха Си Ен Ен и "Уолстрийт джърнъл". Говорителят на Белия дом по въпросите на националната сигурност Джон Кърби днес заяви в предаването "Тази седмица" по Ей Би Си, че САЩ ще продължат да помагат на Израел да се отбранява, но не искат да воюват с Иран. "Не искаме напрежението в региона да ескалира. Не искаме по-широкообхватен конфликт", каза Кърби. https://dnes.dir.bg/svyat/iran-e-informiral-sasht-che-atakite-sreshtu-izrael-shte-badat-ogranicheni
  14. Тезата е, че хомосекуализмът не е болест и няма заболявания, които са специфични само за хомосексуалистите. Ти определено не се съгласваш с тази теза. По твоята логика хомосескуализмът е нещо като синдрома на Даун, което вече наистина е генетично заболяване.
  15. Разбираемо е, че не се съгласяваш с видяното - но толератността се състои именно в това: да не се дискриминират хора, просто защото ходят голи по улиците. Народ всякакъв, както се казва. Преди години имаше скандал, защото някакъв си беше качил овцата в пътническия влак. Хората смятаха, че това е недопустимо. Кое е по-(не)приемливо: да си качиш овцата на влака или да ходиш гол по улицата?
  16. За голямо съжаление точно това виждаме: подкрепата за Израел е безусловна, а тази за Украйна е на час по лъжичка. Западът в крайна сметка не иска да си има главоболия с Русия и така Украйна обира пешкира. А от Иран никой не го е старх и затова там се намесват без никакви проблеми. Политиката винаги взема превес над справедливостта.
  17. Самоубийствата при гейовете са заради дискриминация и социално неприемане, а не заради тяхната генетика. Всяка година успоредно на София Прайд се организира и някакво друго събитие, което е против гейовете. Дали ще са скинари, готови да се бият, или ще е шествие на семейните ценности, ние като като общество продължаваме да показваме нетолерантност към гейовете. Така че гейовете у нас дефакто са подложени на "жестоки социални условия". Не сме чак толкове зле, че хомосекуслаността да е престъпление (както в някои други страни), но у нас определено има нетолерантност. Апропо, въпросът за толерантността стои така: ако решим да изгоним или направм на сапун всички, които не са ни симпатични, ще станем чиста арийска нация за чудо и приказ.
  18. Пак диагнозата на Путин. Аз имам лична теория, че ни управляват психопати. Именно психопатите са те тези, на които им се отдава да манипулират другите и така успяват да се доберат до ръководни постове.
  19. Нито едните, нито другите можеш да ги излекуваш. Така че не знам защо едното се брои за психично разстройство, а другото не. И двете не са; те са просто генетични вариации. За съжаление едната от тях е опасна за обществото и трябва да следи. Депресиите и пристрастяванията са психични разстройства. Те се причиняват (нах-вече) от травматични преживявания и за тях лек има. За сексуална ориенатация лек няма и ми става лошо като чуя как на времето са пращали гейчета да ги "лекуват": репаративна терапия. Гарантирано тази "терапия" е предизвиквала психични разстройства.
  20. Основният принцип на еволюцията е "всеки да се оправя както може". В определени случаи наистина помага да си по-добър, по-силен и по-умен, но в други случаи е вса тая; има доста произволност в еволюционните процеси. Определено наблюдаваме предпочитания към всичко "по-" и "най-", но пак да кажа - има и голяма доза късмет и произволност в цялата история.
  21. На социалните норми за нормалност не може да се вярва, защото те се менят с времето. Днес едно се приема за нормално, а утре - друго. Четирилистните детелини ненормални ли са? Те определено са отклонение от нормата.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...