Отиди на
Форум "Наука"

kirasirrav

Потребител
  • Брой отговори

    2
  • Регистрация

  • Последен вход

Репутация

2 Ученик

Всичко за kirasirrav

Последни посетители

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Съгласен съм общо взето с написаното от Самодива, беше в края на работното време и много бързах, в случая съм го писал както бих писал от телефон а не съм много добър в това и затова опростявам, съкращавам и не спазвам доста правила (аз също се извинявам понякога, дори и пред мен самия със презумпцията че пиша като някои творци :) ). Собствената ми мисъл тече така разхвърляно и често едно изречение го произнасям на няколко езика, а и със заобикалящите ме хора общувам с най-елементарни думи и фрази, тази тенденция я наблюдавам от няколко години, откакто прекарвам почти 24/7 със такива личности
  2. здр. искам да кажа няколко неща във връзка с темата за езика като цяло; моят говор се промени основно в 2-е направления /поради 2-е причини/ : първото нещо е че аз всячески се стремя да опростявам конструкцията на изреченията и изговора на думи и словосъчетания (тук малко не личи де :) ; напр. предпочитам да използвам в горния казус ,,който" почти винаги. и второто средата в която се намирам (хората с които предимно се налага да общувам) предполага постоянно да опростявам и да превеждам от български на български, както и да действам като тълковен и етимологичен речник; допълнително нещата се усложняват от факта на широката употреба на чужди думи и идиоми ( това идва като резултат от постоянното ми висене в нета, заниманията ми с компютри и използването на различни езици във връзка с работа и/или свободно време); обичах много да чета (прочел съм грубо около 4000 книги/учебници не говоря за детските и разни комикси) , сега също ми харесва четенето и не преставам с него, но предпочитам в ел. варианти защото е по-бързо, същото се отнася за новините и подобните статии ( телевизии почти не гледам защото са много бавни и прекъсват потока инфо с реклами, а аз чета по принцип много бързо). между другото поздрави за сайта, от миналата година започнах да следя редовно много неща тук и мога да кажа че нещата са всеобхватни.

За нас

Вече 15 години "Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

 

За контакти:

×
×
  • Create New...