Отиди на
Форум "Наука"

Кибик

Потребител
  • Брой отговори

    673
  • Регистрация

  • Последен вход

  • Days Won

    3

Кибик last won the day on Ноември 22 2023

Кибик има най-харесвано съдържание!

Всичко за Кибик

Лична информация

  • Пол
    Мъж

Последни посетители

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Кибик's Achievements

Experienced

Experienced (11/14)

  • Posting Machine Rare
  • One Year In Rare
  • Very Popular Rare
  • Dedicated Rare
  • Collaborator Rare

Recent Badges

563

Репутация

  1. Интелекта на колектив е по-скоро най-малък общ знаменател. Поради това теорията на относителността не е била писана от група съветски учени.
  2. Не съм чувал китайци да имат такива традиции като сепуку. Китай е също така тоталитарен еднопартиен режим. Също с капиталистическа икономика (донякъде). Не толкова агресивен, но все пак нали можете да класифицирате как се нарича един обществен строй с тоталитарна политическа ситема и капиталистическа икономика?
  3. Мисля. че това с дърпането на въжето е точно така, само че от едната страна дърпат най-развитите в света страни, които активно се опитват да ни направят богати като тях, от другата страна дърпа един мракобесен фашистки агресивно имперски диктаторски режим. Който хич не си подбира средствата.
  4. Нещата са много по-прости. Руската пропаганда се опитва да култивира хипер национализма като пробутва същевременно идеята за независимост т.е. вън от разните съюзи в които членуваме. А за съжаление у Ганя е доста силен синдрома на "Ти ли ши ми кайш бе, Ти найш ли кой съм аз? "
  5. Ама що така бе миме? Нали искахме авантюри? Приключения и изключителност. Една такава авантюра би ни направила доста изключителни. Само давам пример, че всяка монета има две страни.
  6. хахаха, напълно съм съгласен другарю мистър Втори Една хубава авантюра извън зоната на комфорт ми идва наум. Да поканим 5-6 хамерикански морски бази, два три корпуса хамерикански морски пехотинци и да дадем военните литища за пет-шест ескадрили хамерикански стелтове. Мисля че бих приветствал една такава авантюра.
  7. Не съм съгласен, трябва да знаем точно къде сме се позиционирали сами и да си даваме сметка къде изоставаме и къде сме добри. Само така може да искаме да вземаме мерки. Всяка седмица разните публицистични предавания трябва да дават данни за тези статистики. Иначе разбира се може да се вика "Булгааар Булгаааар" като Бай Ганьо или Копейкин и сие, но от това има само вреда.
  8. OK, вместо да търсте пропагандата (не знам може би е някакво професионално изкрививяване), мисълта беше че преди да почнем да се бием в гърдите колко сме изключителни и велики, да вземем да прочетем статистиките и класациите по страни, там много точно си пише кои сме какво сме и какво представляваме. Малко скромност и смиреност би била доста уместна.
  9. Вместо да се занимаваме с отчаяно търсене на зрънце от нещичко, където сме "изключителни", ето един малък пример за мислене: Намерете си някой да ви го преведе ако единствения чужд език който знаете е руский.
  10. Господин Господинов не върви някак, може и Мосю Господинов да се пише.
  11. Другаря Господинов е бестселър и във Франция и в Италия, дори и в "държава" като Сърбия. Не ще да е само преводачката, поздравления за добрата работа. https://forbesbulgaria.com/2022/09/17/естествен-развой/
  12. Архитектурата? Имате пред вид панелните гробници? Или Асамблеята знаме на мира? Хахаха. А литературата: работници с червени потници. В днешно време: https://forbesbulgaria.com/2023/05/24/чудото-на-георги-господинов-с-награда/ Романът “Времеубежище” на Георги Господинов отбеляза исторически успех за българската литература, като спечели международната литературна награда “Букър”. Наградата от 50 хил. британски лири ще бъде поделена между писателя и преводача на романа на английски Анджела Родел.
  13. Тъй, тъй, а да споменете нещо за червената руско-комунистическа империя? Нещо за осъждане там да се намери? Или тогава е било само "пред нас са блеснали житата".
  14. Под изключителност разбирате изключването ни от НАТО и ЕС? Смятам че САМО участвайки в съюзи като споменатите имаме шанс да УЧАСТВАМЕ във формирането на световната политика и икономика. Извън тези съюзи сме лесна плячка на по-мощни "федераций". Мисля че има достатъчно ПРЕСНИ ПРИМЕРИ, бих казал съвсем актуални. И разбира се никой няма и да си помисли да се поинтересува за нашето ценно мнение по каквото и да е ако сме извън тези съюзи.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...