Отиди на
Форум "Наука"

Кибик

Потребител
  • Брой отговори

    689
  • Регистрация

  • Последен вход

  • Days Won

    3

Кибик last won the day on Ноември 22 2023

Кибик има най-харесвано съдържание!

Всичко за Кибик

Лична информация

  • Пол
    Мъж

Последни посетители

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Кибик's Achievements

Experienced

Experienced (11/14)

  • Posting Machine Rare
  • One Year In Rare
  • Very Popular Rare
  • Dedicated Rare
  • Collaborator Rare

Recent Badges

567

Репутация

  1. Всяка отсечка, било то разстояние или време може да се раздели на произволен брой делители. Така че може да си определят и 29.65 часа ако искат а може и да отменят часовете изобщо и да минат само на минути.
  2. А как търсим? Слушаме радио сигнали, сякаш извънземните си кореспондират с ВЕФове. Между другото ако някой извънземен отдалечен на 200 светлинни години прослуша земята ще стигне до заключението че тук няма живот понеже преди 200 години не е имало радио, а след 200 години може пак да няма понеже ще сме измислили други по-добри методи на комуникация.
  3. Поне при специалната теория, има само едно единствено нещо което се приема и то не се приема ей така, ами е експериментален резултат: Скоростта на светлината е еднаква за всички източници и наблюдатели. Оттам нататък има само чиста математика. Така и не разбрах кое не е вярно, математиката е спекулация или експериментите потвърждаващи константната скорост на светлината?
  4. Така, значи имаме някакви измервания и се получава червено отместване на всички светлинни обекти във всички посоки. Втората стъпка е намирането на така наречените астрономически стандартни свещи: https://astronomy.swin.edu.au/cosmos/s/Standard+Candle Това съгласни ли сме че също са валидни измервания? Така, значи по силата на светлината от тези свещи имаме разстоянието. Имаме и червеното отместване на тези свещи. Имаме корелация между разстояние и червено отместване. Във всички поски за всички наблюдения. Има две обяснение: или има разширение, или свръх новите са се наговорили да заблудят научниците. А ако оставим конспирациите настрана, действително много ми е интересно какво друго обяснение би могло да има въобще за червеното отместване?
  5. И все пак, самотен електрон в празна вселена, или двойка разделени електрони в покой: Ще изпитват ли време? Доколкто съм чел, не може да има празна вселена, понеже полето на Хигс е навсякъде, т.е. дори един електрон ще има спин ляв или десен и ще взаимодейства с това поле за да има маса. Чудя се каква е разликата между етера преди Айнщайн и полето на Хигс?
  6. Само искам да вметна, че поради принципа на неопределеност на Хайзенберг е фактически невъзможно да се измери с абсолютна точност каквото и да е. Така че е доказано, че всичко е спекулация.
  7. Не съм сигурен. За това дадох примера с един електрон в празна вселена. Има материя, няма скорост, позиция в пространството и времето, няма енергия, понеже скоростта може да се приеме за безкрайно близка до тази на светлината, Т.е. не материята а вазаимодействията между отделните частици създават времето и пространството.
  8. Напротив, само един пост по-горе те приканих да намериш по-добро обяснение, даже обещах безсмъртна слава и несметни богатства. Какво още искаш, 40 девственици?
  9. Това е вярно. Факт е че има червено изместване. Никой не е теглил рулетка до алфа центаури да мери скорост. Разширението просто е най-доброто обяснение. Ако измислиш по-добро, те чака вечна слава и много милиони левчета.
  10. Какво значи "със сигурност"? Око да види ръка да пипне? Ами то повечето космологически събития са извън тази сфера. Началото на слънцето? На земята? Ледниковия период? Има данни, правят се модели, проверяват се, нови данни итн. Айнщайн не е седнал един ден на кафе и е измислил теорията на относителността. Получили са се данни, че скоростта на светлината не се влияе от отправната система. Това той не го е измислил. Имало е експеримент.
  11. Пространството също не съществува. Роджър Пенроуз казва, че това състояние се получава когато разширението на вселената стане безкрайно. И това състояние е идентично с големия взрив.
  12. Аз мисля че времето Е процеси. Може ли да има време без събития? Примерно има един електрон в празна вселена. Няма скорост, няма позиция, няма време.
  13. Един на 2*10^9 е създаден в повече. Те са анихилирали и пак са се създавали итн. Според теорията спонтанно са се зародили места където материята е доминирала над анти материята. И понеже обема е радиус на куб а повърхността е радиус на квадрат, тези области са нараснали и в крайна сметка са изместили антиматерията. Това обаче са само модели разбира се. Има и други теории, според които анти-материята се движи обратно във времето и разделението е станало в четвъртото измерение.
  14. This imbalance has to be exceptionally small, on the order of 1 in every 1630000000 (≈2×109) particles a small fraction of a second after the Big Bang.[4 https://en.wikipedia.org/wiki/Baryogenesis

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...