Отиди на
Форум "Наука"

scaner

Потребител
  • Брой отговори

    15375
  • Регистрация

  • Последен вход

  • Days Won

    571

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ scaner

  1. По този повод да припомня една мисъл на Ричард Гиър: "Това е животът и никой от нас няма да се измъкне жив оттук. Затова престанете да се отнасяте зле към себе си дори в мислите си. Докато има време, трябва да живеете за свое удоволствие. Затова правете каквото искате. Яжте добра и вкусна храна. Разхождайте се под слънчевите лъчи. Кажете истината, която носите в сърцето си като скрито съкровище. Бъдете глупави, бъдете добри, бъдете странни, но бъдете себе си. Няма време за нищо друго."
  2. Човече, близо до планкови мащаби, квантовата пяна изключва самото понятие "геометрия" в смисъла който сега влагаме в него - всички характеристики, които приписваме на геометрични обекти, липсват, защото нещото там не можем да наречем пространство. Нито време, затова и представите за подвижен/неподвижен също не работят. Там няма декартови координати, евклидова геометрия, лоренцови скъсявания. И тук е основният проблем - как от тази квантова пяна възникват макромащабните пространство и време. Този преход от какво тръгва, и какви са законите му? Ако знаем тези неща, чрез тези закони можем да разсъждаваме какво се случва на планковите мащаби, съответно и как се появява от хаоса стрелата на времето, и измеренията от къде се вземат. Но не ги знаем тези закони, и на този етап нищичко не можем да кажем. За това и не можем да обединим квантовата механика и ОТО в единна теория, ОТО изисква геометрия, каквато на тези мащаби квантовата механика не позволява. Такова обединение трябва да ни даде възможност от микромащаби да изведем еднозначно макромащабната физика, а в момента ние сме в позиция в която да гадаем как от макромащабната физика да изведем законите в микромащаб (общите, ОТО+КМ), и този подход не работи, защото не е еднозначен най-малкото. И основният проблем е именно, че в близки до планковите мащаби самото понятие "пространство" губи смисъл, с него губят смисъл и понятията "измерение" като някакви геометрични схеми (но остават като "независими степени на свобода" например). Губи се самият смисъл на "размер". И лошото е, че не знаем с какво да заменим тези липси, за да създадем физика в тази област. За сега нямаме обекти с които можем да мислим и чрез които да създаваме описание, когато се лишим от пространство и време. И помисли - измеренията не са материални обекти, те не се характеризират с протяжност
  3. Терминът "мащаб" не предполага различни размери по различни измерения. Не се разглеждат обекти като конци, а обекти като кубове или близки паралелепипеди, кълбета. Тоест всички пространствени измерения се разглеждат в сходен мащаб. Ти се бъркаш от това, че различните измерения могат да имат различни поведения на различен мащаб. В случая аз ти разказвам, как всички измерения на близки до планковите мащаби имат поведение, което не може да опише пространство и време, тоест там физиката се чупи, понятието "измерение" губи смисъл. Това че някои измерения не могат да напуснат този мащаб (контрактирали са там, както повечето измерения според струнната теория) не означава, че и останалите измерения в този мащаб нямат особено, хаотично поведение. Просто те, на по-големи мащаби, в резултат на някакво осредняване което не познаваме, се заглаждат и рисуват картината на пространство-времето каквато я познаваме. Но близо до планкови мащаби всички измерения съставят квантовата пяна, престават да съществуват защото пространството което те характеризират също го няма в този мащаб. Аз не ти говоря как неопределеността се проявява някак на макрониво, а че на микрониво планковите размери са граница за нашите представи за пространство и време, включая всички измерения - като нямаш пространство в познатият смисъл, нямаш и измерения. Тоест, в околопланковите размери не можеш да ползваш понятия като време, пространство, измерения, метри, часовници, цялата позната физика. Демек планковите размери не са някаква реална физическа граница за размери, а оценка доколко нашите макропредстави за пространство и време са състоятелни или не в зависимост от това доколко близки мащаби разглеждаме.
  4. Ами точно за това става дума - че в тези мащаби няма часовници и метри, няма пространство и време в смисъла който ние влагаме за по-големи мащаби, няма настояще, минало, бъдеще. На тези мащаби няма стрела на времето, защото няма време. И че именно в резултат някакво осредняване, на големи мащаби се получава това което виждаме, произхождащо от хаоса на микромащабите. Как точно, трябва да ни каже теорията за квантовата гравитация, като я направят. Но принципът за неопределеност никой не го е отменил, и той сочи именно за такава реалност, а не за твоите гладки картинки. Затова и никакви причесани картинки свързани с планковите мащаби нямат смисъл и нищо не може да се обясни с тях.
  5. Не знам от къде ги вземаш тези неща и защо трябва изобщо да им се вярва. Джон Уилер през 1955 г. изказва една смислена и логична хипотеза, за квантовата пяна, като основна тъкан на вселената. Идеята е, че поради принципът на неопределеност и ОТО пространство-времето на малки мащаби няма да е гладко (както го рисуваш). В квантовата теория на полето принципът на неопределеност допуска за кратко време възникването и анихилацията на частици и античастици. Колкото са по-малки мащабите, толкова енергията и импулса на тези частици ще е по-голяма. Това според ОТО трябва да доведе до значителни отклонения от гладкото пространство-време (и да обезсмисли тези картинки дето рисуваш). Съгласно ОТО пространството ще изглежда състоящо се от малки области, в които то ще изглежда като хаотична пяна. В този смисъл на малки мащаби пространство-времето ще изглежда като кипяща пяна от възникващи и изчезващи червейови тунели и микроскопични черни дупки. Как и в какви мащаби това ще се случва, ще може да се определи от бъдеща квантова теория на гравитацията. Тоест принципът на неопределеност изисква с приближаване към планковите размери пространство-времето да губи сега познатият си вид, както и казах преди време - планковите мащаби са граница на нашето познание за пространство-времето. Разсъждения на ниво планковите мащаби нямат смисъл в това отношение.
  6. Официално: корабът на руския Черноморски флот "Коммуна" е ударен в залива на Севастопол Това съобщи говорителят на украинските военноморски сили Дмитрий Плетенук. Друг подобен спасителен кораб няма. Заложен е през 1912 г. и е въведен в експлоатация през 1915 г. Най-старрият работещ спасителен кораб в света. Възможно е пожарът да е възникнал от отломки след свалянето на ракета над залива.
  7. Повтаряме се. Какъв ти е проблема да запазиш скоростта на светлината, и да изминеш само половин планкова дължина за половин планков интервал? Без да насилваш някаква неестествена граница? Планковата дължина е число, получено от комбинацията на няколко константи, с размерност дължина. Физически смисъл в това число няма. От тук нататък почват интерпретациите. Ако го поставиш за фиксирана граница, получават се много проблеми - как от единия край на тази отсечка ще отидеш в другия без да минаваш междината (която при тази уговорка не съществува като поредица точки)? Със скок, значи с безкрайна скорост? Бил си в единия край, изведнъж се появяваш в другия без да минаваш междинни точки - това че между крайните точки на този скокообразен преход протича един планков интервал не означава, че е извършен със скорост определена от отношението на планкова дължина и време (представи си го така, от едната точка се озоваваш в другата, и след това чакаш да мине интервала) . Имаме безкрайна локална скорост, и средна скорост равна на скоростта на светлината. Тогава защо се ограничаваш със скоростта на светлината? Е„ можем да оставим и локалната скорост равна на скоростта на светлината, тогава планковата дължина няма да е граница, ще слизаме под нея. И да не копаем повече, пълно е с такива проблеми. Използването на планковата дължина и интервал като някакви фиксирани граници е най-лошата интерпретация в случая. Тя води до квантувани пространства и време, които са бъкани с проблеми и изоставени като идеи. Само ти казвам, че ако се слезе под планковата дължина, не е нужно да се променя скоростта на светлината. Тоест някакво фиктивно нарушение което ти си представяш свързано със скоростта на светлината, не е аргумент че планковата дължина е граница.
  8. Тоест заменяш обозначението на времето от една буква с друга буква? Това освен да обърка нещо, каква друга полза има? (t не е пространствено измерение, c.t е) Никой не иска да нарушава тези пропорции. Но така поставен въпроса, планковата дължина не е някаква граница. Ползвайки фиксирана скорост на светлината, пропорцията ще се спазва и може да формулираш произволно малка дължина, съответно интервал време. При което се губи смисъла на планковата дължина като някакво ограничение, тя става само някакво конструирано от константи число и толкова и е ролята.
  9. Точно това е въпроса - дали двата варианта представят едно и също нещо или не. Ако представят едно и също нещо, то вторият вариант трябва да е дефиниция на измерението w чрез Х и Т. Което показва, че w не е независима величина, тоест е излишна, след като се изразява от другите вече въведени (измеренията са независими едно от друго, не се изразяват взаимно). Хайде да сменим малко мисловната парадигма. Забрави декартовата координатна система, вземи на въоръжение полярната например. Там скоростта се определя чрез радиус-векторът свързващ началната и крайната точки: Измерението w ще е някъде ортогонално и на r, и на плоскостите определящи другите координатни ъгли. Лично аз тук не виждам смисъл за някаква предефиниция на скоростта чрез w, още повече че ако w е независимо от r , по този начин ще дефинираш съвсем друга независима от t величина. И при първият вариант е пределно ясно какво е t, не може да има неопределени смислово величини в такива формули Така че това не е основание да намесваме също толкова неясно допълнително измерение. Моето впечатление е, че копаеш в съвсем погрешна посока. Не е това смисълът, който се влага в тях. Защото планковата дължина делена на две ще даде още по-малък отрязък, нали? И така до безкрайност С планковото време става още по-странно - дали нещо не се случва на половината интервал? Времето на тласъци ли върви, и кой е този който го превключва, след като между две състояния няма да има време и съответно нищо не може да се случва. Тук много подобни въпроси могат да се формулират, които да покажат че подобно виждане за планковите дължина и интервал водят до много проблеми. Скоростта на светлината тук не виждам защо намесваш. За половин планков интервал светлината ще си измине половин планкова дължина със сегашната си скорост, защо да и трябва по-голяма? Вече ако намесваш някаква друга координата w която довежда нещата до абсурд, това ще значи само че тази величина е некоректно въведена. Помисли над думите ми за граница, при приближаването към която не можем да работим с понятия за пространство и време. Там е разковничето. В теорията на струните има един интересен момент. Там в М-теорията може да се разглеждат две спрегнати под-теории, които са свързани с интересна връзка. Ако в едната теория тръгнеш да работиш с малки мащаби, приближавайки се към планковия мащаб, няма ограничение да не го достигнеш и подминеш, работейки с все по-малки дължини, само дето резултатите няма да са верни и ще стават все по-грешни. Спрегнатата с тази теория обаче при същото действие дава увеличаване на разстоянията над планковите и нагоре, и съответно коректни резултати. Гмуркайки се чрез едната теория в субпланкови размери, в другата изплуваш в надпланкови, и обратно. Там и с измеренията стават интересни ротации, но математиката е много сложна.
  10. Станиславе, спри се малко. Ама наистина се спри и се замисли. Хайде познай от три пъти: как се дефинира скорост, това общоприето понятие което всички ползват? После се замисли: ако въведеш нова дефиниця, която няма пряка връзка с предишната и не следва от нея, тя дали дефинира същата величина или нещо съвсем друго? Замисли се и малко по-общо - какъв е смисъла на планковата дължина и време? Дали това са някакви реални отрязъци с определени свойства, или това са някакви теоретични граници, при доближаване към които това което наричаме пространство и време губи качествата, с които го познаваме при големи мащаби? Демек преставите ни за пространство и време спират да работят, и толкова... Така че всякакви отсечки, вълнички и кръгчета и каквато и да е геометрия при тези размери да нямат смисъл. Тоест става безсмислен израз като "светлината изминава една планкова дължина", "интервал единица планково време", обезсмисля се изобщо понятието скорост (и на светлината) при такива мащаби. Може би си чувал понятието "пространство-времева пяна" при тези мащаби. То се появява именно защото (и квантовата физика) се предсказва изчезване на понятията свързани с геометрията, и на физиката свързани също с геометрията за такива мащаби. Би трябвало като четеш нещо, такива неща да управляват червената лампичка в главата - или много внимателно да търсиш какви уговорки прави съответният автор.
  11. Ох, стига с тези болни фантазии. Защо не опиташ да работиш с аргументи в тая тема? Да работиш с реалността, каквато е, а не каквато ти си я представяш че можела да бъде?
  12. Опитвам да преценявам... Коя дума в тези цитати подсказва някаква посока за японски десант в Китай? Една единствена думичка посочи. Няма такава, всичко е някакви твои интерпретации. И се замисли, от къде са ти дошли такива предубеждения при липса на факти? Като начало, не се ли досещаш, че е безумие да правиш някакъв десант в държава, която притежава ядрено оръжие, а ти нямаш такова? Тръгни от тази основа и продължавай с разсъжденията...
  13. Пак да попитам - каква логика влагаш в идеята Япония да направи десант в Китай? Как оправдаваш такава чутовна глупост? И като осъзнаеш това, може би ще разбереш защо Япония подготвя друг тип флот, не десантен? Примерите от ВСВ не работят в сегашната ситуация, защо ги ползваш...
  14. Самолетоносачът пренася нещото, с което се унищожават укрепленията и инфраструктурата на врага по островите, преди да дойде там пехотата. Ти не ги гледай руснаците, те с пехота заместват всякаква техника, щото техниката им е проблем.
  15. Питам каква логика влагаш в това изобщо да се предприемат такива безумни и безперсппективни действия спрямо Китай. И как го измисли, да правят десант в Китай за да се борят с Русия? С Русия проблемът са им Курилските острови, ако много настояват да си ги вземат, именно такива носачи им трябват.
  16. В Русия съобщават за мащабна атака от украински безпилотни самолети. По данни на руското министерство на отбраната са свалени 50 дрона. 26 - над територията на Белгородска област; 10 - в Брянска област; 8 - в Курска област; 2 - над Тулска област. Също така по един дрон е свален над териториите на Смоленска, Рязанска, Калужска и Московска област. В Смоленска област се съобщава, че е паднал над петролна база (на видео). Властите в региона потвърдиха, че е имало пожар. Според руските медии базата принадлежи на "Лукойл". В Белгородска област безпилотни самолети са хвърлили взривни устройства в село Пороз, където са загинали двама души. В Калуга и Брянск се съобщава за повредени електростанции. В Брянска област обект от енергийната инфраструктура се e запалил след падане на безпилотен летателен апарат. В Калужска област безпилотен самолет се е взривил в близост до електрическа подстанция. https://t.me/stranaua/151410
  17. Военновъздушните сили на ВСУ потвърдиха унищожаването на стратегически бомбардировач Ту-22М3 "За първи път зенитно-ракетни подразделения на ВВС в сътрудничество с Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна унищожиха стратегически бомбардировач с далечен обсег на действие Ту-22М3 - носител на крилати ракети Х-22, с които руските терористи нанасят удари по мирни украински градове. Днешната атака отбелязва първия случай на унищожаване на две такива ракети. Украйна се нуждае от повече средства, от повече ракети, за да защити по-добре фронтовите територии от руския тероризъм", написа командирът на ВВС Николай Олешчук. Видео как пада: https://t.me/Crimeanwind/57957 --- Самолетът Ту-22М3 е бил свален от зенитно-ракетна система С-200, - Канал 24 цитира източници от ГУР. С-200 е съветска зенитно-ракетна система с голям обсег на действие. Предназначена е за защита на големи райони от бомбардировачи и други стратегически самолети. На въоръжение е от 1967 г. Дължината на ракетата е 11 м, а стартовата ѝ маса е 7,1 тона, от които 3 тона се падат на ускорителите (за S-200B). Скорост на полета на ракетата: 700-1200 m/s, в зависимост от обсега. Височина на зоната на поразяване: от 300 м до 27 км за ранните модели и до 40,8 км за по-късните модели. Дълбочина на зоната на поразяване: от 7 km до 200 km за ранните модели и до 255 km за по-късните версии. Източници твърдят, че самолетът е бил свален на разстояние 300 km. Възможно е Украйна да е модернизирала ракетите. https://t.me/Crimeanwind/57970 ------ "В момента не е известно оръжие, с което Украйна би могла да свали Ту-22МЗ на такова разстояние от контролираната от нея територия", заяви пред Agence руският военен анализатор Кирил Михайлов. ------ Държавната служба за сигурност на Украйна показа как е работила по свалянето на руския Ту-22М3 Той е бил свален на разстояние около 300 км от Украйна със същите средства, които са били използвани за поразяване на въздушния радар А-50. Бомбардировачът е успял да долети до района на Ставропол, но се е разбил там. https://t.me/Crimeanwind/57985 ----- Представителят на ГУР отбеляза, че бомбардировачът е бил последван от друг самолет, който е трябвало да се върне, след като Ту-22 е бил ударен, което означава, че редица ракети не са били изстреляни към Украйна. Юсов добави, че Путин вероятно ще каже " той падна", когато го попитат какво се е случило със стратегическия бомбардировач. https://t.me/Crimeanwind/57987
  18. Вчера (17.04) безпилотни летателни апарати атакуваха радиолокационната станция 29В6 "Контейнер" (възел 590 на в/ч 84680) в Ковилкино, Мордовия. Според източници на канала ВЧК-ОГПУ атаката е била успешна и руската надхоризонтна станция вече е извън строя. Това е единственият по рода си надхоризонтален радар за проследяване, част от мрежата за ранно предупреждаване на ядрени атаки (включително балистически ракети), който е бил в състояние да открива аеродинамични цели на разстояние до 3000 км, и височина 100 километра благодарение на отразяването на радарния сигнал от йоносферата. Загубата на "Контейнер" ще лиши руските сили за противовъздушна отбрана от разузнавателна информация и възможност за ранно откриване на тактически - ударни самолети и ракети. Местните жители съобщават, че около 9 ч. сутринта са били чути експлозии, и прилагат видеоклипове, на които се вижда стълб дим на мястото на радарната станция Контейнер след удара на дрона. Ще бъде изключително трудно да се запълни тази празнина, тъй като заводът, в който се произвеждаше "Контейнер", вече е практически закрит, а институтът НИИДАР, разработчик на радара за далечни разстояния, престана да съществува. https://t.me/vchkogpu/47628 Според Newsweek: Украйна пресече ядрената червена линия на Кремъл Украински безпилотен летателен апарат е атакувал руски обект в Мордовия, където е възможно да е засегната част от мрежата за ранно предупреждение за ядрени атаки, включително балистични ракети. Там е разположен радарът за надхоризонтално наблюдение 29B6 "Контейнер". Ударът е възможно нарушение на една от червените линии за използване на ядрени оръжия - "нарушаване на реакцията на ядрените сили", пише изданието. Такава формулировка има в указ на Кремъл, подписан от Путин през 2020 г. https://t.me/Crimeanwind/57851
  19. Маке, терминологията която използваш носи в контекста си логически противоречия. Със същата терминология може да наречеш хетеросексуалните извратеняци, сбъркани по рождение, с набъбнали хипоталамуси, защото се отклоняват от пансексуалните, които чукат всичко което мърда, и по тоя начин максимизират и възможността за възпроизводство И какво постигаш с такава терминологя, освен едно голямо нищо? Да разредиш омразата си... Това е начинът ти да получаваш удоволствие, пък после критикуваш садо-мазото... Учи бе, човек, поне това може да направи невронната мрежа между ушите ти. Учи до къде е стигнала науката, а не разчитай само на това което си фантазираш че трябвало да бъде на база едно ли друго неясно как придобито предубеждение. Предубежденията не са наука, те са в общият случай заблуди. Нали си в научен форум? Или нямаш идея какво е това? P.S. И какво те смущава садо-мазото с кожените атрибути, след като е един от начините за удовлетворяване на половото влечение? Нито някой те кара да го практикуваш, нито да го харесваш, нито се интересува и критикува твоите практики. Някой мрази ли те тебе, след като примерно се стараеш да не пиеш алкохол? Защо си толкова чувствителен към такива теми? Да не би някакво скрито вътрешно противоречие в тебе да подклажда такъв нездрав интерес? Не си ли се замислял, че твоят маниакален подход към здравословният живот също е психическо отклонение? Ама някой да те стигматизира за това? Научи се да живееш в обществото без омраза към другите...
  20. Маке, хубаво е да си наясно за какво изобщо спориш. Аз не съм специалист по темата, но ще опитам да ти сдъвча всеизвестните неща. Хомосексуализмът е проява на сексуалността. Биологичният пол е само част от сексуалността, не я определя напълно. Има още куп фактори които влияят, и изследването което дискутираме се опитва да проясни ролята на тези фактори. Какво е сексуалността? Най-общо, съвкупност от биологични, душевни и емоционални реакции, преживявания и постъпки на човека, свързани с проявлението и удовлетворението на половото влечение. Забележи, за размножаването не става и дума. Именно за това, човешката сексуалност е много по-богата и многостранна от животинската. Сексуалността представлява една тетрада от: - биологичен пол; - психологическия пол, гендерната идентичност - вътрешното чувство дали си мъж или жена; - социалният пол, гендерната роля в обществото; - сексуалната ориентация (хетеросексуалност, бисексуалност, хомосексуалност и асексуалност, в последно време има добавени пансексуалност и моносексуалност, под въпрос е полисексуалността). Биологичният пол е два вида, определя се на генетично ниво - с или без Y хромозома, и има ясни външни белези. Да, обаче човек освен тази генетика се управлява от още куп хормони, които определят поведението му. Тези хормони нямат точно определена стойност, количеството им варира в индивидите, и води до куп различия. Например тестостеронът при някои мъже може да е нисък, при някои жени може да е висок, това не ги прави повече или по-малко биологични мъже или жени, но може да променя поведението им, съответно и сексуалността им. И често опитът за нарочване подобни отклонения за болестни води до лечение, което влошава куп други параметри, затова в определени граници това не се смята за болестно състояние. Тестостеронът е само пример, важи за всички хормони. Всеки мъж е до известна степен жена, и обратното, в това отношение, няма рязка граница, имаме спектър. Както виждаш от схемата по-горе, сексуалността не се определя само от биологическият пол. Определя се и от психологическият пол. А той силно се влияе от коктейла хормони в тялото, Опитите за лечение на това състояние също не водят до добро, даже задълбочават куп психични травми. Изобщо, нарушаването на установеният хормонален баланс рядко води до нещо добро. Стигматизацията "болни" за хора, които не се чувстват мъже въпреки Y хромозомата не помага и не носи информация, вредна е и не се използва. Да, такива хора имат сериозен проблем в личностната си изява, крайните случаи се разрешават оперативно. Социалната роля в обществото, социалният пол, също влияе на сексуалността. Тук са намесени ролите, които обществото налага по отношение на мъжествеността и женствеността. Една жена може да е мъжествена, един мъж може да е женствен в така наложената роля. Това влияе на отношенията с останалите от социума, и също определя сексуалността. Както виждаш, сексуалността е нещо много повече от нагон за размножение. Не се ограничава само от биологичният пол. Тя е голям спектър от фактори, приет за нормален. Защото всеки опит за някакво лечение в тази област само влошава нещата... По тази причина тук няма болести, те са извън този спектър. А в дискутираната статия учените не показват, че има два пола. Те се опитват да покажат как и доколко хормоните определят сексуалната ориентация. На базата на казаното по-горе, се надявам да се ориентираш какво се случва. Недей толкова праволинейно да разсъждаваш. Децата са друга бира, те тепърва изграждат системата си от ценности и начина си за възприемане на света, затова и при тях има толкова забрани - детето не е способно да възприеме някоя информация, преди да е възприело друга, по-базова, а това става постепенно, за много време, иначе се получава вредна каша. При възрастни индивиди вече този проблем го няма. Там, ако си херетосексуал, вътрешно ще ти е неприятен полов контакт с хомосексуал. От любопитство може да опиташ, но евентуалното чувство за отвращение ще те ограничава и няма как да ти се увреди психиката, защото това е механизмът ти за вътрешна защита. Е, ако се окаже че си бисексуал, може и да ти хареса, но всичко това е в рамките на твоят опит. Да, ако насила те принудят на такъв контакт може и да имаш проблеми с психиката, но това си е насилие, от всякакво насилие може да имаш такива проблеми.
  21. Това е съвсем естествено - сексуалната ориентация не е рационален избор. Хомосексуалистите са такива каквито са. Хората са цял спектър, раждат се с параметри в големи граници, и има граници приети за нормални - от.. до.. В този смисъл хомосексуалните са в тези граници, не са увредени, не са болни, нормални са, това са общоприети от учените граници. Ползваш подвеждаща терминология, и тя те вкарва в повечето логически грешки - защото носи контекст, който проблемът не съдържа. И така внасяш изкривявания в изводите. Малко повече хигиена трябва в тая работа... И какви последствия ще има това, освен да се развие толерантност към това малцинство? Най-много някой да му хрумне да опита, ама като не е хомосексуален, бързо ще му изчезне интереса. То човек ако иска да опитва, не му трябва одобрение от останалите.
  22. В природата всичко е нормално, там това понятие не се ползва. Оценки за нормалност се правят според ограниченията, които са въвели хората. Естествено че не си противореча. Проста Аристотелова логика, Куку Точно така, природата е лишена от способността да създава представи. Всъщност за какво се тръшкаш? Изпуши от спамене и писане на простотии? Мниого объркани представи имаш за демокрацията. От там и всичките простотии, които лееш в тоя форум. Вече има създадена съответната норма, Дора я спомена към началото на темата. Такива норми се създават с дългогодишни проучвания, и мнозинството не се допуска до тях на светлинни години, защото не му е работа. Тва е положението Духайки супата? Щото до друго няма никой да ви пусне, тъй като не е ваша работа, лишени сте от съответната квалификация и не сте способни нищо да решите. Така работи демокрацията.
  23. От кое мнозинство се определя, от простото и неграмотното, дето има само памук в главата? Него ако го попиташ, ще гласува да се отмени задължителното ходене на работата, да се нулират цените на всички стоки, всякакви простотии. Не стават така нещата с важните теми. Там решенията трябва да се вземат от хора, които разбират за какво става дума. Затова и не се правят такива референдуми, защото плебса ще омаже резултата. Не по всеки въпрос може да се прави референдум
  24. Оценката за "нормалност" се прави по общоприета норма. Ти нямаш никаква идея каква е тази норма и къде е публикувана. Разчиташ на някакви сбъркани представи от един беден объркан народ. Народ, който сам не е наясно какво иска и за какви норми се бори Намери къде мнозинството хора по целият свят е записало нормата, за която твърдиш. Дотогава си само въздух под налягане

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...