Отиди на
Форум "Наука"

проф. Улрих Бек - новият Доктор Хонорис Кауза


Recommended Posts

  • Администратор

Професор Улрих Бек ще бъде новият Доктор Хонорис Кауза на Софийския университет

На 4 юни 2013 г. от 11 часа в Аулата на Софийския университет с титлата Доктор хонорис кауза ще бъде удостоен проф. Улрих Бек. Предложението за връчването на почетния знак е на Философския факултет към СУ.

Улрих Бек е професор в Мюнхенския университет и в London School of Economics and Political Science, автор на една от 20-те най-влиятелните книги на века - РИСКОВОТО ОБЩЕСТВО: По пътя към една друга модерност. Напоследък той е активен участник в дебатите по преосмислянето на съдбата на Европейския съюз и на цялостния европейски проект. Неговите анализи по темата предизвикват бурни реакции; тяхна кулминация е предизвикателната му книга Германска Европа: Новите властови пейзажи под знака на кризата. „Еврорискът” за Бек е ценностен, скрит зад по-видимия риск за политическата конструкция „Европа”, засенчен от най-видимия риск за финансовата конструкция „евро”. „Там, където дебне опасност, кълни и спасение” – този стих на Хьолдерлин обобщава оптимистичният възглед на автора. Улрих Бек е сред инициаторите на Манифест за преизграждане на Европа отдолу, наречен „Европа – това сме ние!”. В него се предлага един от възможните пътища на справяне с риска, и - преведен на много езици, Манифестът е отворен за онлайн подписване на страницата на „Алианц” Културщифтунг, Берлин (българска версия: http://manifest-europa.eu/).

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...