Отиди на
Форум "Наука"

По-млади и по-красиви със силата на природата


Recommended Posts

  • Администратор

Изглежда, че Майката Природа държи ключа към естествената красота. Екстракти от растения, открити в отдалечени краища на света могат да бъдат тайната съставка за предпазване от бръчките…

fyta_generetic_734721177.jpg

© KORRES

Европейският проект AGROCOS изследва молекулите в природата, за да намери ценни за бъдещото развитие на козметика вещества срещу UV лъчи, за забавяне на стареенето и за предотвратяване на старчески петна. Изследването тества екстракти от 1,800 вида растения от 6 горещи точки на биоразнообразието в Гърция, Мадагаскар, Южна Африка, Нова Каледония, Панама и Френска Гвиана. AGROCOS избра 10-те най-обещаващи растителни семействата за заключителния етап на изследователската програма.

Малкото гръцко предприятие KORRES, известно сред производителите на естествени козметични продукти, планира да стартира иновативна линия против стареене, основана на проектните резултати през 2015 година.

Крайната цел на проекта е да се разработят иновативни, екологично чисти и устойчиви продукти, които могат да увеличат конкурентоспособността на европейската промишленост чрез иновации.

Координатор на проекта е Гърция, участват още учени от Франция, Южна Африка, Дания, Панама и Швейцария.

Контакти / Интернет сайт на KORRES

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...