Отиди на
Форум "Наука"

Оръжия насочвани от Аллах


Recommended Posts

  • Модератор Военно дело

В днешния 21 век основно в арабския свят бяха създадени оръжия които разчитат изцяло на волята на Всевишния за да имат някаква ефективност. И така, нека да се облечем камуфлажни дрехи и гръмко да викаме с патос Аллаху Акбар докато се запознаем с тях.

bc80d6c75e24.thumb.jpg.29e87823bab401a9d

Либия, пустиня и две много смели момчета. Те държат в ръцете си направляващи тръби от НУРС С-5. Оръжието теоретично стреля на 1,5 км, но... точността му е малка. По принцип се използва от самолети и вертолети при значителна скорост на полета и се изстрелва в залпове, та белким някоя ракета улучи. При изначално ниска точност, без скоростта на самолет който да стабилизира ракетата и без прицел това оръжие може да улучи цел само с помощта на Аллах. Отделно двигателя на ракетата работи около секунда две след като бъде изстреляна, така че вероятността тези момчета да се опекат е огромна. Евентуално могат да го подпрат на нещо, да се прицелят и да стрелят от разстояние с дистанционно (връв или нещо подобно) ... 

65f36f92571f.thumb.jpg.2ead0772fc01f901e

Отново Либия. Този път смелите конструктори са покачили ракета от ЗРК С-125 на танк Т-62. И отново крайно смели войници. Огнения шлейф от мощната ракета гарантирано ще прогори бронята и подпали танка, така че, това е установка за еднократно използване. Предните направляващи крила са свалени и е очевидно, че с ракетата ще се стреля по земни цели. Без прицелни прибори тази иначе мощна ракета би полетяла "някъде там" и би поразила целта само с помощта Всевишния и Всемиросърдния.

af35f7cd0f87.thumb.jpg.c788ac2250a476046

Либийците отново покоряват въображението и отново с ракети от С-125 превърнати в неуправляеми земя-земя. Този път те са монтирали направляваща взета директно от ЗРК и монтирано на италиански БТР Пума. Този път поне са се сетили да поставят ракетата така, че двигателя да бие в земята, а не в машината. Без прицели може да се стреля единствено "в тази посока" и с помощтта на Аллах да се улучи нещо.

7b0e7a897c4c.thumb.jpg.51c21239e364ec691

Този път смелите либийци са свалили авиационното оръдие ГШ-23 от някой самолет, поставили са го на станок от КПВТ-4 и са го натоварили на пикап. Без прицел, с огромна скорострелност и бързо износване на ствола... Няма да се размине без помощта на Всевишния.

Утре ще пусна още.

 

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...