Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

  • Администратор

Изграждане на устойчива връзка образование - наука - бизнес е основата за развитие на икономика, базирана на знанието. Икономика на знанието е понятие, което обхваща напредъка в науката и технологиите и въздействието, което те оказват върху икономическия и социалния живот. За разлика от много други ресурси, които се изчерпват, ако ги споделим с другите, знанието може само да се увеличи. Постигането на интелигентен растеж и изграждането на общество, базирано на знанието, ще се случи чрез повишаване на качеството на научните изследвания и на образованието. За да имаме общество, основано на знанието, трябва да имаме добра комуникация между науката и бизнеса.

Най-често изтъкваната причина за липса на взаимодействие между науката и бизнеса е отсъствието на конкретна нужда или невъзможност да бъде идентифицирано поле, в което бизнесът би могъл да си сътрудничи с науката. Две са възможните интерпретации на този резултат:
- слаба активност и видимост на продукцията на научните институции
- нисък иновационен капацитет на българския бизнес.

Разделът "Бизнесът среща науката" не е сайт за обяви, есета, решаване на домашни задачи, писане на дипломни работи и други подобни. Разделът предлага някакъв вид партньорство, сътрудничество или директно търсене на учени, лаборатории, оборудване и като цяло - всичко, което някой може да търси в областта на науката.

Нашата стратегическа цел е тук да се популяризират резултатите от научната дейност на българските учени и на българските научни организации, а също така - да създадем възможност за тясно сътрудничество между науката и бизнеса, така че вложеното в науката да доведе до възвръщаемост при бизнеса. Чрез инвестиции в иновативна дейност и в научни изследвания предприятията в страната биха могли да подобрят своята работа. 

Бизнесът и науката могат да започнат общи дейности във взаимна помощ и полза. Учените биха могли да развият своето предприемаческо мислене, а бизнесът би могъл да бъде подпомогнат от тях да се развива устойчиво. 

В рамките на този онлайн форум може да потърсите и - надяваме се - да намерите това, от което имате нужда за реализирането на своите идеи. 

Ако сте фирма и имате нужда от учен или от цял екип от учени, които работят в дадена сфера, то може тук в отделна тема с кратък текст да обясните какво искате да правите или какъв екип ви трябва. Съответно, ако сте екип от учени, то може да се представите и да опишете своята дейност. Колкото повече информация дадете за себе си и за своите нужди, толкова по-вероятно е някой да се свърже с вас.

В този раздел могат да се търсят или да се предлагат услуги, свързани с лабораторни изследвания, с продажба, замяна или даряване на различно оборудване. Всичко, което влиза в сферата на услугите и на научните изследвания.

Ако си търсите съавтор за публикуване на текст в реномирано списание с импактфактор, някой, който да ви помогне за писането на статията, някой, който да редактира и коригира вашия текст или да го преведе на чужд език, тук е мястото да го потърсите.

В раздела може да се предлагат и търсят всякакви услуги, хора и материални пособия, свързани с науката и само с науката, всичко друго ще се трие, а потребителите, злоупотребяващи с търпението на екипа, ще бъдат наказвани.

---

За да пишете във форума, първо трябва да се регистрирате в него.

Ако имате въпроси, не се колебайте да се свържете с администраторите и с модераторите на форума.

Задължително прегледайте Правилата на пазара и другите Общи условия http://www.chitatel.net/forum/privacy/

Ние винаги се стремим да отговорим на нуждите и желанията на всеки наш потребител. 

 

AAEAAQAAAAAAAAUtAAAAJDQ3MGQwN2YxLWViNzEtNDljNC04NWFhLWQwMzc1MjJjYzM3ZQ.png

Business+and+Science.jpg

commercialization-big.png

the-intersection-of-science-and-business.png

Редактирано от ISTORIK
Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...