Отиди на
Форум "Наука"

Пловдивски средновековен фестивал - 23-24 юни 2018 г.


Recommended Posts

  • Глобален Модератор

Младежкият хълм домакинства на средновековен фестивал. "Животът в Пловдив през Средновековието" се организира от Фондация "Българско историческо наследство". Събитието е финансирано от Община Пловдив и е заложено в календара на културните събития за 2018 г.

Фестивалът ще се проведе на 23 и 24 юни, 120 са заявилите участие, казват организаторите. Пловдивчани и гостите на града ще имат възможността да научат нови и любопитни подробности за живота в Пловдив, а - и на Балканите през ΧΙΙΙ–ΧV век; ще бъдат представени автентичен военен лагер, бойни демонстрации, средновековни занаяти и исторически достоверни реконструкции на обичаи, костюми и въоръжение. Гостите ще могат да вкусят храни и напитки, приготвени по средновековни рецепти, да стрелят със средновековен лък, да играят на средновековни игри, да се посмеят на средновековен шут, както - и да се включат в част от демонстрираните занаяти - ковачество, грънчарство, кожарство, шивачество, плетене на ризници, сечене на монети, тъкане и бродиране, изработка на бижута, книги и писма, иконопис, вещерство.

И още - посетителите видят и чуят средновековна поезия, обширна презентация за средновековната европейска фехтовка, популярни сказки за живота на обикновения човек и аристокрацията и обяснения на тънкостите на професиите, които са се упражнявали през Средновековието в града под тепетата. Ще бъде показана възсатновка на народния празник Еньовден или Лятното слънцестоене по начина, по който се е празнувал през Средновековието.

На посетителите ще се раздава безплатна карта на средновековния Пловдив с най-важните исторически събития от епохата.

Очаква ги и вдъхновяващ концерт на гостуващите за първи път в Пловдив средновековни музикални формации Куцулан, Ambient Folklore, Der Dudelgeist и Eriney, разкриват още организаторите.

Тук можете да разгледате програмата по часове.

https://www.facebook.com/events/174255076608534/

Редактирано от ISTORIK
Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...