Отиди на
Форум "Наука"
ISTORIK

Пловдивски средновековен фестивал - 23-24 юни 2018 г.

Recommended Posts

Младежкият хълм домакинства на средновековен фестивал. "Животът в Пловдив през Средновековието" се организира от Фондация "Българско историческо наследство". Събитието е финансирано от Община Пловдив и е заложено в календара на културните събития за 2018 г.

Фестивалът ще се проведе на 23 и 24 юни, 120 са заявилите участие, казват организаторите. Пловдивчани и гостите на града ще имат възможността да научат нови и любопитни подробности за живота в Пловдив, а - и на Балканите през ΧΙΙΙ–ΧV век; ще бъдат представени автентичен военен лагер, бойни демонстрации, средновековни занаяти и исторически достоверни реконструкции на обичаи, костюми и въоръжение. Гостите ще могат да вкусят храни и напитки, приготвени по средновековни рецепти, да стрелят със средновековен лък, да играят на средновековни игри, да се посмеят на средновековен шут, както - и да се включат в част от демонстрираните занаяти - ковачество, грънчарство, кожарство, шивачество, плетене на ризници, сечене на монети, тъкане и бродиране, изработка на бижута, книги и писма, иконопис, вещерство.

И още - посетителите видят и чуят средновековна поезия, обширна презентация за средновековната европейска фехтовка, популярни сказки за живота на обикновения човек и аристокрацията и обяснения на тънкостите на професиите, които са се упражнявали през Средновековието в града под тепетата. Ще бъде показана възсатновка на народния празник Еньовден или Лятното слънцестоене по начина, по който се е празнувал през Средновековието.

На посетителите ще се раздава безплатна карта на средновековния Пловдив с най-важните исторически събития от епохата.

Очаква ги и вдъхновяващ концерт на гостуващите за първи път в Пловдив средновековни музикални формации Куцулан, Ambient Folklore, Der Dudelgeist и Eriney, разкриват още организаторите.

Тук можете да разгледате програмата по часове.

https://www.facebook.com/events/174255076608534/

Редактирано от ISTORIK

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

Всяка помощ за нас е ценна и се надяваме с общи усилия да успеем да поддържаме това място на научни дискусии живо. Форум "Наука" е сред малкото активни форуми в България, изключително полезно и нужно място за свободна обмяна на мисли и знания.

baner_event_marco

За контакти:

×
×
  • Create New...