Отиди на
Форум "Наука"

Божков продава ЦСКА


Sham

Recommended Posts

  • Потребител

Васил Божков продава ЦСКА след 1 януари 2007 г. Той ще остане с управлението на "Еврофутбол ".За продажбата на основния пакет акции на "армейския клуб" се шуми вече два месеца,но сделката нсе още не е финализирана.Очаква се това да стане през декември ,като индийският собственик на "Кремиковци" Прамод Митал ще вземе 66,7 % ,а за сина на Божков остават 33,3 %.

Друга причина за оттеглянето на Божков от ЦСКА е проблемът със собствеността на базите.Според упорит слух Прамод Митал ще получи права върху съоръженията ,като в замяна ще реши проблема на София с рециклирането на боклука.Това щяло да стане в "Кремиковци".

И докато мнозина се опасяваха ,че Божков може да направи от "Армията" казино, то сега Митал смятал да реконструира споменатите бази.За целта той ще използва плановете на Илия Павлов.

Индиецът планира пълна чистка в ръководното тяло на клуба, а вероятно ще смени и треньора.Според някои медии вече е сигурно включването на Емил Коен -шеф на баскетболния ЦСКА ,и на негов братовчед ,който е бивш член на борда на директорите на "Манчестър Юнайтед". Последният ще движи финансиите на клуба,като ще работи по нов мениджмънт и маркетинг по английски образец.

Почти всички ръководители на "Армията" ще бъдат подменени, като се започне със Стефан Орманджиев и Лазар Василев.Властта ще бъде централизирана в Надзорен съвет.

Единствено сигурен за поста си е Димитър Пенев.Бюджетът на ЦСКА ще започва от 7 млн. евро нагоре.

Прамод Митал е по-малкият брат на Лакшми Митал,който е трети по богатство в света за миналата година.През 2006 г. компанията на Прамод -"Митал стийл" , купи за 25,4 млрд. евро най-големия европейски металургичен концерн "Арселор" и така постави под свой контрол бизнеса с желязо в света.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...