Отиди на
Форум "Наука"

Мобилните устройства са основното средствo за влизане в интернет


Recommended Posts

  • Администратор

След черен петък Капитал публикува статия "Как се представиха онлайн търговците при предсрочния Черен петък", в която може би най-важното от цялата новина е "... 72% от целия трафик е дошъл от мобилни устройства. "

Мобилните устройства са основният канал както за разцъкване на социалните мрежи, така и за пазаруване онлайн.

https://www.capital.bg/biznes/kompanii/2019/11/27/3997912_kak_se_predstaviha_onlain_turgovcite_pri_predsrochniia/

Това, което забелязвам е че много хора не разбират какво имат в джоба си - как всеки един телефон днес е много по-мощен от компютъра на Аполо 11 и как компютрите за които мечтаехме преди - вече ги имаме всеки ден в джоба. Може би най-интересното е използването на тази технология, разцъкването на социалните мрежи, четене на новини и проверяване на времето, а потенциала е огромен.

От другата страна седят всички тези сайтове, онлайн магазини и платформи, които се играждат специално, за да превличат потребителско внимание и потенциални клиенти. В последните години всички големи бизнеси инвестираха милиони за изграждане на мобилни приложения, всеки вече има любими такива и си ги използва по предназначение. Само в Google Play има 2.8 милиона приложения, но нещата се променят и вече има нова технология за визуализация на сайтове чрез мобилни устройства. 

Native App е възможност всеки сайт да се държи като приложение, без да е такова. Имаш възможност да свалиш "кратка връзка" на телефона си и от там винаги да може да влизаш без да въвеждаш адреса в браузъра. Реално се отваря браузър, но без да се визуализира като такъв и се използва цялата функционалност на сайта. В това видео се дава сравнение между едно мобилно приложение, което се сваля и инсталира и с новата Native App:

 

 

За тези, които се интересуват повече от мобилните версии:

https://appinstitute.com/pwa-vs-native-apps/

https://blog.superhosting.bg/3-options-for-creating-a-mobile-friendly-website.html

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Вчера трябваше да вляза в гишето на банката ми да извадя кеш. Амтомата нещо блокираше и не искаше да дава пари.

Изчаках си редът и както съм свикнал банкова карта, лична карта, адресна карта приготвени. Момичето отсреща ме погледна и попита:

-Иматели на телефона апликация?

-Да.

-Активирайте го. И ми го дайте.

И както сегашните младежи знаят, изигра няколко акорда/попитайки колко искъм да извадя/ по клавишите светкавично и ми го върна. Отвори чикмеджето и ми ги наброи.

Нищо печатане, нищо подписване. Никакви фактури. Готов сте.

Питам я, това какво беше?

Ами ако от къщи или от улицата направя прехвърлянето в една виртуална каса, тогава нищо не ми струва сделката. При другите банкиране одържат някакви проценти но тук нищо. И понеже от личният ми телефон и парола затова не е нужно и никакво документално проверяване.... 

След като си събрах челюстите от земята/аз от къщи банкирам а кеш от автомат вадя обикновенно/, я попитах, /нали съм българин и аз все по знам/, че по-примера на пица куриери няма ли кеш куриери. Прехвърлям пари във виртуалната каса и после ми ги носят на ръка, на адрес. Сега на нея и паднаха челюстите...:-))))))))

 

-

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...