Отиди на
Форум "Наука"

Онлайн излъчване на Международната конференция „Компютърната лингвистика в България“ 2020


Recommended Posts

  • Потребител

scr02a.png

Четвъртото издание на Международната научна конференция „Компютърната лингвистика в България“ (CLIB 2020) ще се проведе на 25 и 26 юни 2020 г. в смесен формат – присъствено (в зала „Проф. Марин Дринов“ на Българската академия на науките) и онлайн.

Конференцията се провежда всяка втора година и си поставя амбициозната задача да подпомогне сътрудничеството между български учени в страната и чужбина, работещи в областта на компютърната лингвистика, и учени, разработващи езикови технологии, приложими за български език.

В рамките на основната програма ще бъдат изнесени доклади, представящи достиженията на изследователи от България, Велокобритания, Германия, Катар, Норвегия, Румъния, Русия, Сърбия, Турция, Япония. Предвидена е специална научна сесия, посветена на лексикално-семантичните мрежи и онтологиите.

Организатори на конференцията са Секцията по компютърна лингвистика към Института за български език „Проф. Любомир Андрейчин“ и Институтът за информационни и комуникационни технологии при Българската академия на науките. 

CLIB 2020 се провежда с подкрепата на Европейската асоциация за езикови ресурси (ELRA) и технологичната компания „Мозайка“. Специалната сесия за лексикално-семантични мрежи и онтологии се осъществява по проекта „Семантична мрежа с широк спектър от семантични релации“, финансиран от Фонд „Научни изследвания“.

Можете да следите излъчването на конференцията онлайн: http://dcl.bas.bg/clib/live/ или в канала ни в Youtube, където можете да задавате и въпроси: https://www.youtube.com/channel/UCxcyvtRrlcnpsiPIyf1xWWw/.

С програмата на конференцията можете да се запознаете на следния адрес: http://dcl.bas.bg/clib/program/.

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...