Забелязахме, че използвате Ad Blocker

Разбираме желанието ви за по-добро потребителско изживяване, но рекламите помагат за поддържането на форума.

Имате два варианта:
1. Регистрирайте се безплатно и разглеждайте форума без реклами
2. Изключете Ad Blocker-а за този сайт:
    • Кликнете върху иконата на Ad Blocker в браузъра
    • Изберете "Pause" или "Disable" за този сайт

Регистрирайте се или обновете страницата след изключване на Ad Blocker

Отиди на
Форум "Наука"

Световно първенство по футбол 2026 в Мексико, САЩ и Канада

Препръчано мнение

• Потребител
Публикувано
Преди 10 минути, sir said:

Реферът да вземел решение веднага - и как да го вземе, при положение че изобщо не видя нарушението? ВАР гледа, преценява и това отнема време, колкото е необходимо. 

Съдиите от ВАР имаха предостатъчно време да кажат на рефера да спре играта и да погледне ВАР-а,но те недопустимо дълго се забавиха,през което време египтяните вкараха гол! Такова закъсняло отсъждане убива духът на футболистите и темпоралната (времева) линия на играта и тя става сюрреалистична. Тренирал съм самбо. Това е все едно аз да хвърля противника суплес,съдията да отчете точка за мен и играта да продължи. Когато внезапно съдия от журито да прекъсне мача,включи ВАР на което да се види,че с малкото пръстче на крака ми съм стъпил извън очертанията на тепиха,(което е пренебрежимо нарушение) и да ми отнемат точката. Съгласи се че ситуацията е абсурдна! Няма друг спорт в който да има такива абсурдни съдийски решения като във футбола – да се отменя гол (!),понеже някога си (след двадесет секунди,което е цяла вечност) имало извършено нарушение! В тенисът топката пода на чертата и съдията ВЕДНАГА решава дали тя е извън очертанията на корта или вътре. А не да гледа и умува над видеоповторения... 

Не ме разбирайте погрешно. Твърдо съм за ВАР,но съдийските решения трябва да бъдат взимани веднага...

• Мнения 130
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

• Потребител
Публикувано

За мен лично Испания е фаворит в горния поток. Португалия си е топ 5 отбор и абсолютно сами са си виновни, че не спечелиха групата си и по този начин се набиха на Испания. Франция досега не е играла със сериозен отбор - Норвегия излезе срещу тях в експериментален състав, Германия им се размина.

В долния поток Аржентина като цяло не играе на особено високо ниво, тъй че ще ги видим докъде ще я докарат. Швейцария обаче и те са дръпнали надолу в сравнение с предходните няколко големи първенства, но и това е обяснимо - почти всички основни играчи вече са 30+, а някои се и отказаха от националния отбор след Евро 2024.

Англия - Норвегия би трябвало да е много интересен мач. Поне аз лично с най-голям интерес очаквам именно него.

• Потребител
Публикувано
Преди 19 минути, Warlord said:

след не особено убедителната игра на испанците срещу Португалия,

Е...сега, Лорде ? 

Какво значи не особено убедителна игра ? Испанците да прегазят португалците като валяк ли очакваше ?

Ми то от всякъде се виждаше, че мачът ще е крайно труден и паритетен. Затова и коефициентите за равен паднаха главоломно, а аз се полакомих да играя следния ..пазар : мачът да бъде решен в продълженията или след дузпи, но след голът на испанците не ми беше предложен кеш-аут. Затова пийнах една студена водица и ....гледаме напред (както казва Любо Пенев)

Испания не е толкова далеч по котировки от Португалия, която е може би с най-висока оценка от времената на Еузебио. Аз следя трансфер-маркета и португалските играчи са 4-ти по пазарна стойност в ...Света. (до момента)  Отделно всички букмейкърски къщи ги котираха много високо, да, след Испания, но ...в прекият им двубой коефициентите почти се изравниха .   По време на второто полувреме престанаха залози да се приемат за продължения

В този напълно изравнен двубой спечели този който се възползва от секундно невнимание или по точно късмет + шанс предоставен буквално за секунди.

Не забравяй и друго : досега няма отбор който от началото на шампионата да е започвал ударно, да премазва всичко по пътя си и накрая безапелационно да триумфира. Всеки тим е преминал през изключително трудни на моменти двубои, на късмет или ...съдийско рамо. 

И точно след мача срещу твърдата Португалия, Испания си възвърна второто място в доверието за спечелване на титлата. 

Испания впечатли с тактическа дисциплина и най-вече с пословичната си защита и не допуснат гол ! 

А както знаеш ....с голове се печелят мачове, със защита - титли ! 

• Потребител
Публикувано (edited)
Преди 32 минути, deaf said:

Съдиите от ВАР имаха предостатъчно време да кажат на рефера да спре играта и да погледне ВАР-а,но те недопустимо дълго се забавиха,през което време египтяните вкараха гол! Такова закъсняло отсъждане убива духът на футболистите и темпоралната (времева) линия на играта и тя става сюрреалистична. Тренирал съм самбо. Това е все едно аз да хвърля противника суплес,съдията да отчете точка за мен и играта да продължи. Когато внезапно съдия от журито да прекъсне мача,включи ВАР на което да се види,че с малкото пръстче на крака ми съм стъпил извън очертанията на тепиха,(което е пренебрежимо нарушение) и да ми отнемат точката. Съгласи се че ситуацията е абсурдна! Няма друг спорт в който да има такива абсурдни съдийски решения като във футбола – да се отменя гол (!),понеже някога си (след двадесет секунди,което е цяла вечност) имало извършено нарушение! В тенисът топката пода на чертата и съдията ВЕДНАГА решава дали тя е извън очертанията на корта или вътре. А не да гледа и умува над видеоповторения... 

Не ме разбирайте погрешно. Твърдо съм за ВАР,но съдийските решения трябва да бъдат взимани веднага...

Сори, но това са пълни глупости. "Предостатъчното" време е 15-тина секунди. Има десетки, а сигурно и стотици голове, отменяни след по-дълъг период от време между проблемния момент и гола. Пълна глупост е също така и твърдението, че трябвало да се спре играта - ВАР дори няма право да преразглежда фаулове, освен ако не става въпрос за проверка на гол, дузпа или червен картон. Т.е. преди Египет да вкара гол ВАР изобщо няма право да се намесва.

Въобще, откъде си ги измисляш тези работи? В някой египетски футболен правилник ли ги четеш?

[редакция]: Кое е неясното, драги ми deaf?

Ето какво пишеш: Съдиите от ВАР имаха предостатъчно време да кажат на рефера да спре играта и да погледне ВАР-а,но те недопустимо дълго се забавиха,през което време египтяните вкараха гол! 

Ето какво казвам аз: Това е феноменална глупотевина, тъй като е против правилата на футболната игра.

Редактирано от sir
  • Потребител
Публикувано
Преди 10 минути, sir said:

ВАР дори няма право да преразглежда фаулове, освен ако не става въпрос за проверка на гол,

Това е абсурдно! Излиза,че ако египтяните не бяха вкарали гол,нарушението нямаше да бъде отчетено,но при гол – зачетено! Някаква логика?! ВАР трябва да има за нарушения вътре във вратарското поле,а това беше бая далеч от него... Както и да е...

• Потребител
Публикувано
Преди 7 минути, deaf said:

Това е абсурдно! Излиза,че ако египтяните не бяха вкарали гол,нарушението нямаше да бъде отчетено,но при гол – зачетено! Някаква логика?! ВАР трябва да има за нарушения вътре във вратарското поле,а това беше бая далеч от него... Както и да е...

Може да е абсурдно, но такива са правилата.

Чети.

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Вашето предишно съдържание е възстановено.   Изчистване на редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Дори малко дарение от 5-10 лева от всеки, който намира форума за полезен, би направило огромна разлика. Това не е просто финансова подкрепа - това е вашият начин да кажете "Да, този форум е важен за мен и искам да продължи да съществува". Заедно можем да осигурим бъдещето на това специално място за споделяне на научни знания и идеи.