Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

  • Администратор

Метавселената - пазар за 750 млрд. долара

Очаква се метавселената да се превърне в платформа, особено за "Поколението Z" (родените след 1997 г.), на която хората да прекарват време с приятелите си, консумират медийно съдържание и да участват във виртуални събития. Анализ на американската консултантска компания Frost & Sullivan установява, че "метавърс" ще бъде взаимосвързана мрежа от виртуални светове, която в крайна сметка ще се превърне в продължение на икономиката от реалния свят. Компаниите, които работят в пряка връзка с крайния потребител, бързо хванаха тенденцията с метасветовете, за да са "там, където се и хората", и разгърнаха потенциала им. До 2030 г. анализаторите прогнозират, че "мета" ще се превърне в пазар за близо 750 млрд. долара.

Това вече не изглежда непостижимо на фона на всички големи технологични компании, които разработват своите метавселенни продукти. Консултантската компания McKinsey & Company изчислява, че корпорациите, частните капиталови компании и рисковите капиталисти са направили инвестиции за 120 млрд. долара, свързани с метавселената, само за първите пет месеца тази година.

Повече ТУК: https://time.com/6197849/metaverse-future-matthew-ball/

TIM220808_Metaverse-Cover_final.jpg?qual

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Метабалон ще е по-скоро. :) Искат големите компании да прилапат парите на хората по света. Ще влизат там само тинейджъри и някой друг студент, които имат време за губене за игри. Останалите ще си имат обичайните задачи от живота и грижи от всекидневието - работа, деца, пътуване, магазини..., и няма да имат време за виртуална реалност. 

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...