Отиди на
Форум "Наука"

Покана по програма Младежки дейности


Recommended Posts

  • Глобален Модератор

Държавната агенция за младежта и спорта (ДАМС) стартира процедура за приемане на проекти за младежки дейности през 2007 година. Проектите ще се финансират по Програмата за младежки дейности 2006-2007 г. Финансирането ще се осъществи в рамките на подпрограмите "Младите в действие", "Всеки е личност" и "Идеен капитал".

Целева група

Програма е ориентирана към деца и младежи от цялата страна, към тях следва да бъдат насочени ефективността и ползите на конкретните проекти и мерки.

1. Участници- Деца и младежи на възраст от 16 до 35 години.

2. Целева група Млади хора, деца и техните родители, неправителствени организации, местни и национални институции и медии.

Изпълнители

Изпълнители на дейности по програмата, самостоятелно или в мрежа са:

• младежки неправителствени организации, регистрирани като такива по Закона за юридическите лица с нестопанска цел и отговарящи на § 1, т. 24 от Допълнителните разпоредби на Закона за физическото възпитание и спорта

• Други юридически лица с нестопанска цел, осъществяващи младежка дейност Националният координатор на програмата обявява конкретните изисквания към изпълнителите и техните партньори в съответните конкурсни досиета, образци на формуляри и указания за изготвяне на проекти по Програмата.

Младите в действие

Цел - Придобиване на знания, умения и опит у младите хора за самоорганизиране и активно участие в процесите на вземане на решения на местно, регионално и национално ниво. Продължителност на изпълнението на проект - 12 месеца

Всеки е личност

Цел - Оптимално използване на методите на неформалното образование, спорта и изкуството за създаване на възможности на децата и младежите се развиват пълноценно и да придобиват социални, творчески и професионални умения.

Продължителност на изпълнението на проект - от 3 до 9 месеца.

Идеен капитал

Цел - Създаване на база данни с информация за добри и новаторски практики и популяризирането им в обществото. Продължителност на изпълнението на проект - от 3 до 12 месеца.

Краен срок

31 декември 2007

Повече информация:

http://www.youthdep.bg/progs/pmd.html

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...