Отиди на
Форум "Наука"

Кои теми да засягаме тук?


Recommended Posts

  • Потребители

Религиозната метафизика е нещо многолико и доста общо - защото съществуват много религиозни системи, които да са основа на такава метафизика. Същевременно всяка религия има своите правила, ограничения и нейните последователи обикновено не са съгласни с последователите на друга метафизика.

Метафизика е система от обяснения защо светът а такъв а не друг.

Метафизиката е религиозна, когато в това обяснение са включени висши сили и същества, включва ритуали и практики за постигане на някакво общуване с тези същества и сили.

В тази секция нещата са още по-общи.

Тук можете да пишете за всички проблеми свързани с обяснението на реалността в контекста на религиите по света, което не се вписва в понятието на другите подфоруми.

Основното допълнително правило на тази секция е:

Всеки въпрос, който ви вълнува, и в който има замесено божество - мястото му е тук.

Няма значение кое е божеството и коя е религиозната система.

Няма значение какъв е въпросът, стига да не е извън областта на религията.

Няма божество или сила, които да не могат да бъдат подлагани на критика и обсъждане тук и в този смисъл всички божества и сили са равнопоставени (пред изследователския инструмент на науката).

Никой няма право да обижда, поругава или да се подиграва на ЛИЧНОСТТА на последователите на дадена религиозна система поставили тема или пишещи тук от позицията на религията, която сам изповядва.

Боговете, системите, практиките, традициите могат да се критикуват, обсъждат и сравняват, но хората, които са ги измислили трябва да се уважават.

Не се приемат за подходящи за този форуми спорове или твърдения от рода на "Моят Бог е по-добрия!" или "това е истината и друга няма".

Link to comment
Share on other sites

Guest
Тази тема е заключена!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...