Отиди на
Форум "Наука"

Ключът на Хирам


Recommended Posts

  • Потребител
:book: Нещо не разбирам как от тамплиерите е тръгнало масонството...
Link to comment
Share on other sites

  • 1 месец по късно...
  • Потребители

в общи линии според някои историци става следното - филип хубави с помощта на папата забранява тамплиерите, те бягат извън франция, като избягалите във шотландия създават тайно общество - масоните (докато пък например в португалия си променят името на "орден на христа", да не говорим, че тевтонският ордер, ако не се лъжа е тяхно по-ранно творение)

доказано е, че в параклиса в рослин (шотландия) има много тамплиерски символи, а според някои учени част от изобразените растения там са царевица и алое (други спорят, че не е царевица, а пшеница) и тъй като параклисът е завършен преди пътешествието на колумб, стигат до извод, че тамплиерите са пътували до америка.

има и доста любопитна, но пък не особено достоверна версия, че в битката при банокбърн английската армия е разбита от отряд тамплиери

дали обаче орденът на тамплиерите се е трансформирал в масонски орден (ложа) е доста спорно, далеч по-вероятно е определени тамплиери в шотландия да са сформирали ложата, като са използвали тамплиерските символи и вярвания.

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...