Отиди на
Форум "Наука"

Китайската стена е по-дълга, отколкото се смяташе досега


Recommended Posts

  • Глобален Модератор

Великата китайска стена е по-дълга, отколкото се мислеше досега, показа първото нейно детайлно измерване, съобщи Би Би Си.

Двугодишно държавно картографско изследване показа, че Великата китайска стена е дълга 8850 км. Досега се приемаше, че тя е 5000 км. Досегашните изчисления се основаваха предимно на исторически данни. Новото измерване използва инфрачервена и GPS технология, за да открие участъци, заровени с времето. Резултатите показват, че има стени с обща дължина 6259 км, изкопи с дължина 359 км и 2232 естествени защитни прегради като хълмове и реки.

Изследването е на държавното Управление за културното наследство и на Бюрото по топография и картографиране. Новооткритите участъци от стената са построени при управлението на династията Мин (1368 - 1644). Те са от планината Ху в северната провинция Ляонин до прохода Цзяюй в северната провинция Гансу.

Изпълнението на проекта ще продължи още 18 месеца за картографиране на участъци, построени при династиите Цин (221 - 206 г. пр. н. е.) и Хан (206 г. пр. н.е. - 9 г. н.е.). Великата китайска стена е построена, за да защити северната граница на Китайската империя. Тя се състои от серия от стени и насипи. Строежът й е започнал през 5 в. пр. Хр.

http://dnevnik.bg/

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...