Отиди на
Форум "Наука"

Стани журналист в Православие.БГ!


Recommended Posts

  • Глобален Модератор

Драги приятели,

Порталът Православие.БГ набира кореспонденти, преводачи и автори от страната и чужбина.

Ако живеете в чужбина, ще се радваме да публикуваме вашите впечатления от живота на православните общности там - информация за събития, свързани с българските църковни общини зад граница, или от енориите на други поместни православни църкви. Можете да ни изпратите също ваши пътеписи от посещения на манастири, храмове и свети места от целия свят.

Ако сте в България, разкажете ни какво се случва във вашия град, енория, енорийска група, църковен хор или православно братство. Споделете снимки и разкази за поклонически пътувания, благотворителни инциативи; поздравете енорийския си свещеник или просто разкажете за това, което ви вълнува, привлича или смущава в нашата църковна действителност.

Ако владеете чужд език, можете да ни изпратите ваши преводи на новини, статии и анализи от периодични издания, книги и сайтове. Не забравяйте да посочите източника на информацията си. Това се отнася и до всички други текстове с новини, отразяващи събития, на които не сте били пряк свидетел.

За автори с журналистически и литературен опит предлагаме възможност да се включат в екипа на нашите колумнисти - авторите на аналитичните статии в секция "Колонката" на портала. Статиите, които се публикуват в тази секция, представят личния поглед на автора върху проблеми и явления в нашата църковна действителност, написани грамотно и убедително, но най-важното - с лично изразена ясна позиция.

Приемат се и интервюта с интересни личности на теми, свързани с християнската вяра.

Формат

Изпращайте материалите си като .doc файл (Word for Windows или съвместима програма), а снимките - в обичайните графични формати (gif, jpg и др.). Може би е излишно да напомняме, но все пак: обръщайте внимание на граматиката и правописа в текстовете, които ни изпращате. Приемат се само материали на български език.

Анонимност

Редакцията няма да приема материали, изпратени под псевдоним. Посочване на реален електронен адрес, име и фамилия, е задължително условие за публикация.

Уникалност

Не изпращайте материали, публикувани вече в други медии. Ако все пак намерите, че текстът ви е редно да се появи и в Православие.БГ, посочете линк към вече публикувания си текст или изобщо укажете източника. Редакцията си запазва правото да не публикува изпратени материали по своя преценка.

Заплащане

Православие.БГ има ограничени финансови възможности за заплащане на преводи и авторски материали. За своята дейност порталът разчита на подкрепата на дарители от страната и чужбина. Бихме приели с благодарност текстове, предоставени безплатно от своите автори или преводачи. В отделни случаи (одобрени текстове за "Колонката", обемисти преводи, обзорни статии на дадена тема с научна, публицистична или художествена стойност), по предварителна договореност с автора, могат да бъдат изплащани авторски и преводачески хонорари. На кореспонденти (автори на новини) от страната и чужбина, изпратили повече от 10 новини за календарен месец, които са били одобрени за публикация от редакцията, има възможност да бъде предложена хонорована позиция на постоянен кореспондент към портал Православие.БГ.

Очакваме вашите материали на адрес:

pravoslavie.bg@gmail.com

http://www.pravoslavie.bg/content/view/10411/257/

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...