Отиди на
Форум "Наука"

Патриаршията ни се сдоби със сайт!


Recommended Posts

  • Глобален Модератор

Списък на кандидатите за ръкоположения на енорийски свещеници, условията за почивка в Синодалната почивна станция в Несебър и подробности за Петровия пост са част от актуалните новини, които могат да бъдат прочетени на официалния електронен сайт на Българската православна църква (БПЦ) - Българска патриаршия. Сайтът е достъпен от днес на адрес http://www.bg-рatriarshia.bg/ , а негов духовен ръководител е Сливенският митрополит Йоаникий.

В препълнения салон на Софийската митрополия при представянето на сайта присъстваха патриарх Максим, митрополитите от Светия синод, много духовници, екипът на проекта, университетски преподаватели.

В словото си патриарх Максим каза, че официалният електронен сайт на БПЦ-Българска патриаршия е естествено продължение на вековната апостолска, мисионерска, духовно-просветна и културна дейност на нашата църква. Сайтът ще послужи и за засилване на диалога с медиите и с държавните институции, допълни Негово светейшество, цитгиран от БТА.

По думите на патриарх Максим чрез сайта църквата отговаря на оправдания обществен интерес към нейния живот и задоволява потребността на българската нация да чува позицията на БПЦ по актуалните проблеми на нашето време. Днес, когато ролята на електронните медии в живота на съвременното общество динамично нараства, Светият синод счита, че е от голяма важност, както за БПЦ, така и за нацията ни като цяло, интернет пространството да бъде пропито с църковно благовестие в истински православен дух, посочи още Негово светейшество в словото си.

Целта на сайта е да представя официалната позиция на БПЦ по всички догматически, литургически, нравствени, канонически и практически аспекти в духовния живот на православните християни, каза Ловчанският митрополит Гавриил. Той допълни, че сайтът ще излага и официалното мнение на БПЦ по най-значимите въпроси от национален и международен характер, както и ще допринася за медийното оформяне на по-положителен обществен образ на

църквата.

Сайтът има специална програма за ползване и от хора с увредено зрение. Освен новини от БПЦ, ще се публикуват аудионовини, има и фотогалерия с православни храмове.

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2009/06/19/...sdobi_sus_sait/

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...