Отиди на
Форум "Наука"

ЧЕРНИТЕ ДУПКИ-Свръх гравитация или вход ким друга вселена!


Recommended Posts

  • Потребител

Според хората това е странно явление...............и нищо повече.Според мен не е така.Може би свръхгравитацията вътре действа като преграда и вход къмадруги светове.....или измерения.Може би това е преграда и само

подготвените духовно ще успечт да ч преодолеят.Не знам.Не знам много и за това явление-надявам се да науча нещо повече от Вас.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Значи, темата е много интересна, но не смятате ли, че обяснението си има по-научен вид. Никой още не е видял какъв е действителният "свят" в черните дупки. Колкото до свръхгравитацията, има си я, нщо учудващо, след като роля играе тъмната материя. Иначе, след като е "тъмна", означава, че не ни е позната. Никой не би могъл да ни отговори още на 100% какво точно предвставлява тъмната материя, че и тъмната енергия. Знаем, че по последни данни тъмната материя e 22 %, тъмната енергия - 74 %, междугалактически газ - 3.5 % и звездите и други - 0.5 %. Правете си изводите. Това е моето мнение, а не потвърждение. :happy:

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Според мен черните дупки са места където материята се разпада до атоми и дори до електрони и протони. Освен това едва ли някога ще разберем защото на теория е невъзможно да проучи. Преди влизане в черна дупка поради силната гравитация всяко тяло се разтяга a за твърдите тела това е фатално.

Blackholes

if a person ever got close enough, their body would stretch out as they were pulled into the black hole. In this activity you will make a spaghettification flip book that will demonstrate how the strong gravitational pull of a black hole would stretch any astronaut unlucky enough to encounter one in space. Spaghettification is the stretching of objects that fall into a black hole. It is called spaghettification because small objects will grow long and stringy like spaghetti as they are pulled into the black hole.

Разбира се масивните черни дупки като тази в центъра на слънчевата система огъват до голяма степен пространството и материята, но въпреки това дъно на черна дупка е място където спираш да съществуваш. Незнам до колко сте запознати с материята за белите дупки обаче. Те са малко по интересни :animatedwink:

БЕЛИ ДУПКИ

или

За пътуването през времето и пространството

Бяла дупка Всички знаем за съществуването на така наречените "черни дупки". Но Айнщайн, съвместно с Натан Розен от университета в Принстън, доказва съществуването и на бели дупки. Но какво всъщност представляват те?

Замисляли ли сте се, какво става с предметите, които попадат отвъд събитийния хоризонт на една черна дупка? През 1935 година Айнщайн и Розен побликували научен труд, посветен на "чревоядите", т.е. на белите дупки, които още са наричани мост на Айнщайн-Розен, с подробно описание на възможностите за преминаване от едно място на друго, съединени с пространствени коиридори.

Даденитят коридор се състои от два или повече "входа", съединени от "гърло", чрез което става възможно преминаването. Този метод може да се използва за преминаване от едно място на друго както в две, така и в едно направление. Но, съгласно квантовите закони, тези коридори могат да бъдат много непредсказуеми - никой не може да каже къде, кога и по кое време ще се окажете.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 седмици по-късно...

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...