Отиди на
Форум "Наука"

Втори след княза

Потребител
 • Брой отговори

  1943
 • Регистрация

 • Последен вход

 • Days Won

  11

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ Втори след княза

 1. Питане: Тези, които вярват в бог, вярват ли в тъмна енергия?
 2. Моля, моля, без риторични преувеличения. Това "всеки", а преди това и "никой" ми се виждат неистини. Имам примери за обратното. Що за абсолютизация !? Хайде по- относително "Вярваш или не в КАКВО"
 3. Както и другите хора различават знание от вяра. 1. Нещо се случва един, два, три, пъти и хората знаят за него от опит. Нещо се случва еднократно и малцина знаят за него. Разказват на другите и те вярват на приказките им. 2. Когато човек наблюдава нещата, когато ходи, той се доверява на опита си и не се спъва. Наблюдавал е веднъж, два пъти, три пъти. Той знае, че е добре да си вдига краката, да заобикаля препятствията. Така че той вярва на сетивата си въз основа на опита и е превърнал това в знание. Вярата се превръща в знание при повтаряемост и при мотивация за достигане до лична уве
 4. Е, не се изненадвай, че има и други възгледи. Аз не съм привърженик на цивилизация, която решава междунационален въпрос на чужди държави, неучастващи в блока, като БОМБАРДИРА столицата на една от държавите. Аз пък не съм изненадан от това, че някои имат такъв цивилизационен избор.
 5. Моля, обърнете внимание на употребените в анонса думи: "знаем много малко", "знаем, че съществува", "не знаем как да я търсим", не можем да обясним" Няма думата "вяра", няма "необяснимо", няма "чудо".
 6. Не съм съгласен. Вярата в Бог не е проблем, понеже Бог е недоказан, а понеже е свръхестестествен, безтелесен и от свят на идеите, загдето може да преобръща естественото по своя воля. Науката смята, че нещата са естествени, материя+ енергия и изучаеми. По тази причина науката, дори голословно да се вярва в нея, не е религия.
 7. Мнение. Харесва ми, че "цивилизационен избор" е поставено в кавички. Замесването ни в агресията срещу Сърбия не беше цивилизационен избор, а тактическо решение, за да не изпадаме в още по- тежко положение. От онова време- последна година на ХХ в. си спомням, чувството на унилост, че братя са бомбардирани и мечката играе у съседа; помня един- два надписа с блажна боя срещу Милошевич, извехтели, но стоящи до днес, написани от кой- знае кого, не отговарящи на общото настроение, а по- скоро платено- хулигански; помня строежа на болница в Трън, която после разбрах за кого е щяла да бъде.

За нас

Вече 15 години "Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

 

За контакти:

×
×
 • Create New...