Отиди на
Форум "Наука"

Bolyarski

Потребител
  • Брой отговори

    285
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ Bolyarski

  1. Гравитацията в този случай не намалява ли и оттам - способността на планетата да задържи атмосфера?
  2. Това са филтри, имитиращи рисунък. За начинаещи може да е интересно занимание
  3. Темата е много интересна, още повече, че тестатика генератора е обект на сериозно изследване от много учени и големи общности ентусиасти по света. Българин е в основата на това откритие и не ни отива да стоим някак встрани от общия интерес и да подмятаме, че видиш ли, това е фантастика и паранаука. Докато другите вече са доста напред с материала. Ненаучно е да се отрича, докато не бъде доказано, че е грешно. Ето писмено и схематично описание на генератора на Пол Бауман: http://www.rexresearch.com/testatik/testart.htm Братушките дори са развили темата върху това описание и то доста обстойно: http://www.americaru.com/talk/showthread.php?t=2322 И това е първото, което ми попадна в нета. Доколкото ми е известно тази машина не е генератор във вида, който сме свикнали да виждаме (и сравняваме), а е своего рода уловител на радиант енергия, посредством решетестата структура на металните си пластини. Нещо, което май е от научния репертоар на Тесла. А с този учен някой да смее да спори? Нещата са доста по-сложни и си струва да се задълбае.
  4. Е, тръгна се от "тестатика", а се стигна до съвсем други генератори. Ако се вгледаме по-внимателно, то ще установим, че "тестатика" е просто модифициран и подобрен електростатичен генератор на Уимшърст. Силата на въртенето на дисковете не се влияе от включеното "съпротивление" (ако има такова), понеже става дума за прост кондензаторен разряд. Така би трябвало да разглеждаме енергията, необходима за завъртане и получената ел. енергия отделно, а не като "електродвигател си върти генератора". Един малък поток не може да завърти турбина, но може да напълни язовир, който впоследствие да го направи, нали
  5. Марсоходът „Curiosity” получи шокиращи данни, достойни за „вписване в учебниците по история”, заяви научният ръководител на мисията Джон Гроцингер. Той не каза нищо повече, като обясни, че резултатът трябва да бъде проверен многократно. Има голяма вероятност да е открит живот или исторически останки от такъв. Става въпрос за резултатите от пробата, която апаратът взе от кратера Гейл преди десетина дни. http://bulgarian.ruvr.ru/2012_11_23/95646881/
  6. По-забавното е, че от блъскане по главата може неочаквано да ти дойде акъл да станеш политик и то успешно - пример: Виталий Кличко .:.
  7. Какво да кажа... Не мисля че е престъпление притежанието по наследство. В дядовата ми къща в с. Никюп има част от основа на колона от Никополис ад Иструм, която е там откак се помни всеки в рода ми. Използвана е като масичка в лятната "кухня" и последно преди години беше почти потънала в градината. Подобни артефакти са нормално присъствие в почти всяка стара къща в селото, дори кметът е наясно, но никой никога не е търсил сметка от собствениците. А ако бяха ги поискали, сега щяха да ги съберат всички без драми. Сега обаче с този "закон" едва ли някой ще потвърди, че в двора му се търкаля колона, делва или ръката на Венера Милоска. .:.
  8. Много интересно! Благодарности на Южняк за резюмето, смятам че е напълно безпристрастно и коректно. Аз от известно време съм убеден в хормоналния дисбаланс в съвременните храни - значителен превес на естрогени в месото заради по-лесното отглеждане на женски индивиди домашни животни, а от там и почти пълната липса на тестостерон в месните продукти. Но тази теория за патоген изглежда също толкова силна. .:.
  9. Лично за себе си съм убеден, че е фалшификат. Някак си "творецът" на това, да го наречем "шаманска запалка" ми говори с тънка насмешка от удобно окаляни, но премерени линии в примитивна рамка... .:.
  10. Гооотино Дано е хубаво времето за наблюдение! .:.
  11. И аз се сетих за това предсказание на баба Ванга - запечатал съм си го преди много години заедно с още едно, което така и все не се случва - "Георги Пирински ке стане президент!" Работата със Сирия обаче не върви на добре. фанатичната вълна, която обхвана Изтока от Египет се връзва доста зловещо с думите на Ванга. Колкото и да се напъваме да го изтълкуваме по смешния начин, не върви. .:.
  12. Руско "hand made" парапетно "Узи" с ловни патрони, Освен ако не са бренекета, няма как да разубеди съседа с калашника, .:.
  13. Ами няма глобално затопляне в резултат на човешката дейност - това са глупости! Само слънчевата активност е фактора. И точно тя ни прави тези зими по 6 месеца и ще продължава да ги разтегля до нов ледников период в Европа - зима от 12 месеца. .:.
  14. Абсолютно! Освен това има вече създадена локална мрежа, която практически е с непроследим трафик, доколкото съм запознат. .:.
  15. Възможно е да е такава схемата, пък и щом е единствен начин... А това в НИМ е върхът на айсберга. Най-практично е да им се разрешат частни музеи. То с иманярството не може да се справи татковината, защо си създава допълнителен проблем? Аз имам няколко картини на колеги - съвременници. И за нито една не съм искал тапия за произход, достатъчен ми е само подписа. Дали след време моите правнуци няма да се окажат с незаконно притежавани произведения? И да търсят внуците на Радев, за да се отърват от тях по втория начин. А те ония генетично си знаят как после става врътката... .:.
  16. Изнасял и после ги връщал? И така да е, каква е далаверата, след като са си негови, а държавата не ще и да ги признае? Не ги защитавам и двамата, те си имат и тъмни страни, единствено отбелязвам, че благодарение на тях България не се е лишила от всичко това в пълна степен. Но да ги отрича държавата по всяко направление е престъпление, по-голямо от иманярството! Те не искат пари от нея, а само да покажат на хората това, което са съхранили. Защото държавата не е била в състояние да го направи. Не си ли любопитен да видиш колекцията на Божков? Аз искам, но държавата не е съгласна. .:.
  17. Ако дефинираме "незаконно придобито" изкуство, това означава да го: изкопаем / откраднем и всичките им вариации. Друго за това определение няма! Нито Боян Радев, Нито Васил Божков отговарят на това определение за придобиване. Схемата "плащам да копаеш и да ми дадеш каквото намериш" е присъща точно на хората, които организират или сами извършват тази дейност - Императора, Бузата, Рижия и целия контингент, който им размахва мотики за 20 лева. Не е правилно да се поставят в един кюп със същинските колекционери. Последните не очакват печалби от това си имане, те са просто колекционери с присъщата за колекционерите пристрастеност. Хора с възможности и най-вече - патриоти. Боян Радев нееднократно е казвал как се разделя с последните си пари за някаква ценна дреболийка, само и само да не я докопат хората от "канала" за износ. Защо го прави? И разбира се, кой ще му даде тапия за тази му дейност? Напротив, по-удобно е за властимащите да го обявят за черна овца и да му вземат колекцията под предлог, че е "незаконно" придобита. А кажете ми сега колко незаконно придобита от него е една графика на Златю Бояджиев, "подготвена" за износ, но впоследствие каналът е разбит, веригата се разнищва а графиката губи стойност пропорционално на времето до унищожението и като улика? Истина е, че Радев, Божков и хората от тяхната черга имат връзки с подземния свят, но не са ги ползвали за собствени облаги. Трябва да сме им поне малко благодарни, че част от националното ни богатство не е купено от турски или американски трафиканти на антики и безвъзвратно загубено в бункера на някой английски лорд или петролен шейх. Помня този спор за частните музеи - още тогава бях съгласен с това да ги разрешат. Ако го бяха направили, още по-голяма част от антиките щяха да останат у нас. Какво значение има , че няма кой да докаже произхода на тази мраморна глава или онази картина и че няма хартийка - сертификат. Да не би Фидий да е издавал навремето? За тия неща си има специалисти - те да се изкажат. И биха го направили, ако артефактите бяха в техния музей. Защо пък не и в частен? .:.
  18. В Гърция дават пенсии на 63500 покойници: През последните десет години държавата е изплатила около 8 млрд. евро на починали граждани Най-големият пенсионен фонд в Гърция преустанови изплащането на пенсии на 63 500 покойници. В. "Катимерини" разкрива размерите на поредната голяма злоупотреба в затъналата в криза държава. На покойници са били изплащани пари, които са били вземани от техни роднини или са се натрупвали в банкови сметки. През юни миналата година за първи път беше обявено, че гръцката държава изплаща хиляди пенсии на хора, които отдавна са покойници и правителството започна да разследва подозрително голям брой столетници, които продължават да получават пенсия. При проверките още тогава беше установено, че пари се изплащат на около 4500 покойни държавни служители, което натоварва гръцките данъкоплатци с над 16 млн. евро всяка година. Тогава започна проверка на около 9000 столетници - дали и колко от тях са живи. Защото според извършеното през 2001 г. преброяване в страната е имало по-малко от 1700 души на възраст над 100 години. Властите поискаха всички пенсионери в страната да се явят лично в офисите, за да докажат, че все още са живи. От 1 юли до 30 септември пенсионерите от държавния фонд трябваше да отидат във филиала на банката, където получават пенсията си, или в съответното управлението на Държавния фонд за пенсионно осигуряване (ИКА), за да потвърдят своето съществуване. Резултатите от това "преброяване на пенсионерите" обаче бяха поразителни- 109 хил. пенсионери ги "домързя" и не се явиха за пререгистрация. А Гърция се надява да спести 450 милиона евро (591 млн. долара) на година като бъдат намалени плащанията на пенсионните фондове. Директорът на ИКА Ровертос Спиропулос заяви през октомври, че през последните десет години държавата е изплатила около 8 млрд.а евро на вече покойни граждани. източник: vesti,bg С други думи - да си мъртвец в Гърция е по-изгодно от това да си жив в България! .:.
  19. Част от стария град: Района ма интерхотела: Боруна - паметника на Асеновци: Поглед към Царевец: Поглед откъм ВТ Хилс - над Южния пътен възел: Стара част: Самоводската Чаршия: Улица "Гурко": .:.
  20. Лесно е да се каже: "Искам научната истина по въпроса!" Но лесно ли е да си Име в науката и да хванеш рупора без последствие? Ето защо четем каквото трябва, но в патетично скалъпени памфлети. От хора, които имат глас в обществото и не биха го отнесли. От там и голямото неверие на самата наука към проблема. Евгений Дайнов: http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1201472 .:.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...