Отиди на
Форум "Наука"

ООН избира посланик за преговори с извънземни


Recommended Posts

  • Потребител

ООН избира посланик за преговори с извънземни

ООН е готова да избере специален посланик, който ще трябва да приветства извънземните, когато те влязат в контакт с човечеството. Съдейки по всичко, тази завидна длъжност ще се падне на Мазлан Отман, 58-годишен астрофизик от Малайзия, директор на Управлението на ООН по въпросите за космическото пространство. Впрочем, научно-консултативните комитети на ООН и Генералната Асамблея засега не са си казали крайната дума.

15878-21.jpg

Мазлан Отман

Преди да работи за ООН, г-жа Отман е ръководила Националната космическа агенция на Малайзия. През тази седмица Отман ще изнесе доклад през Кралското общество за възможните последствия от контакт с „чуждите“ и за необходимостта от политически действия, които трябва да се извършат преди срещата със зелените човечета на високо ниво.

„Продължаващото търсене на извънземни сигнали поддържа надеждата, че това все някога ще се случи, - цитира астрофизика изданието Australian. - Логично е да предприемем редица координирани мерки по този въпрос. ООН представлява готов механизъм за такава координация“.

В рамките на Договора за Космоса от 1967 г., членовете на ООН са се съгласили да защитават Земята от извънземно замърсяване. Г-жа Отман счита, че е време да се приложи „по-толерантен подход“, даже ако повечето учени са уверени, че извънземният живот ще се окажат микроби или дребни животни.

Макар контактът с пришелците едва ли ще се случи тия дни, неотдавнашното откриване на редица потенциално земеподобни планети и земни форми на живот, съществуващи при крайно сурови условия, принуждават научния свят да преразгледа мнението си. В интервю пред Time знаменитият астрофизик Стивън Хокинг заяви, че е настанало време да се заемем с екзополитика: „От гледна точка на моя математически разум, наличните данни сочат, че наличието на извънземен живот е много вероятен. Главният проблем е да разберем какви са те. И как с тях да разговаряме. А пък за да разберем с кой разумен живот не бихме искали да се срещнем, достатъчно е да погледнем самите себе си“.

Източник: PC World

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Браво. Синекура и половина :)

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Ти мани, ама по Закона на Паркинсън, ако до откриването на извънземни ни остават още, да кажем, сто години, Посолството къмтях вече ще е заело половината индустриална и цялата административна мощ на Британската общност, Европейския съюз и Ватикана.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Тия луди ли са, откачиха ли, дрогираха ли се? Или е време от съкращението да се махне едно "О" и окончателно да заприличат на предшественика си...

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Тия луди ли са, откачиха ли, дрогираха ли се? Или е време от съкращението да се махне едно "О" и окончателно да заприличат на предшественика си...

Ако хипотетично приемем, че всичките наркотици - изшмъркани, инжектирани, ректално абсорбирани и т.н. от населението на САЩ и ЕС за последните 30 години са някак си синтезирани в едно вещество, което циркулира в питейната вода - то, да. За подобна идиотщина можем да кажем, че са се надрусали.

Но...има едно много по-просто обяснение. И аз понеже съм прост човек и обичам простите неща, ще си го кажа, просто - абе просто има много тъпи хора на тоя свят. :bigwink:

П.П.: А на "мързеливците" над мен - ако ви болеше колкото ви мързеше...в каква ли агония щяхте да се гърчите? :laugh: (така, това в реда на майтапа, да не вземе някой от вас да се засегне нещо - аз да си кажа, че после ще ме мързи да се обяснявам :laugh: )

edit: опа, моя грешка. не са двама мързеливците, само един е - другия е алкохолик и то не анонимен. :sneaky2:

Р. Теодосиев: Хайде да се придържаме към темата :)

Редактирано от Р. Теодосиев
Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...