Отиди на
Форум "Наука"

Пловдивският университет разкрива нови специалности с китайски език


Recommended Posts

  • Глобален Модератор

Три нови специалности за комбинирано изучаване на китайски език с български, английски и немски разкрива през новата академична година Филологическият факултет на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". Това ще са и единствено новите специалности във висшето училище за новата учебна година.

Според декана на факултета - доц. Живко Иванов - така вузът ще отговори на актуалното търсене на бизнеса и пазара.

Планираният прием за специалността "Български език и китайски език" е за около 20 кандидат-студенти. Другите две - "Английски език с китайски език" и "Немски език с китайски език" ще са във формата на приложната лингвистика, като за тях са предвидени съответно по 10 и 5 места.

Обучението ще започне от начално ниво, затова не е необходимо кандидатите за трите нови специалности да владеят китайски предварително. Приемните изпити за "Български език и китайски език" ще са по езикова култура, а за другите две – по английски или немски в зависимост от избраната комбинация.

Бакалавърските програми са със срок на обучение 4 години, при това – само в редовната форма, като освен придобиване на познания за езика, студентите ще изучават още история, философия и литература, етническо разнообразие, икономика и география на Китай.

Приемът на кандидат-филолози в Пловдивския университет няма да се променя, запазва се и признаването на оценките от държавните зрелостни изпити в средните училища, като при балообразуването единствено оценката от матурата по английски език се умножава по утвърден коефициент - 0.8.

http://www.karieri.bg/karieri/novini/

Link to comment
Share on other sites

  • 9 years later...
  • Потребител

Започни своето онлайн индивидуално обучение по китайски език. На твое разположение е опитен учител по китайски език и култура, който ще провежда часовете спрямо твоите интереси и нужди по Скайп. Научи повече на: НаучиКитайски

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...