Отиди на
Форум "Наука"

Ден на траур


Recommended Posts

  • Глобален Модератор

Да почетем паметта на жертвите на автобусната катастрофа.

Поклон пред паметта им.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Бог да прости. Скуби може би не е видял новината. Вчера, за съжаление, се преобърна автобус и осем души загинаха.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Крайно неприятно е, че с националния траур взе да се прекалява, което пък като неизбежна последица доведе и до предизборно политизиране на случая. Станалото разбира се е лошо, още повече заради това, че и аз съм бил пътник на тази фирма и като едното нищо е можело да ида много по-надалече от заплануваното. Но все пак националният траур предполага бедствие от по-голям мащаб и не е редно да се злоупотребява при всяка катастрофа. Държавните институции щяха да се представят много по-добре вместо с траур, с по-строг контрол над големите превозни средства от обществения транспорт и като запълнят опасните дупки по пътищата. А траурът можеше да е само на местно ниво. Защото ей на докато насрочат делото за катастрофата на Бакаджика и цъфна новата. Още един разнебитен автобус по разнебитените родни пътища направи поразия. Трябва да се засилят мерките за безопаснот, а не да се "оправя" всичко с 1 ден нац. траур. Контрол трябва, а не помен.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

.... Контрол трябва, а не помен.

Контрол трябва, разбира се, на всеки му е мил животът. Но траурът си дойде естествено, тъй като съпричастността към това нещастие е всеобща.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Проблемът е, че ние през няколко месеца сме съпричастни. Траурът е време на удобно за упрваляващите мълчание, ама когато се случват толкова често катастрофи с масови жертви и всичко приключва с един курбан на шофьора въобще не трябва да се мълчи. Траурното мълчание няма да върне жертвите, но масовите протести срещу това, че държавата се сеща за пътищата когато трябва да смъкват пари от гражданите може да сложат край на черната хроника (или най-малкото да намалят инцидентите). Колко пъти имаше траур, а пътищата и автобусите си остават разнебитени. Не съпричаст има в този траур, а типично нашенско овчедушие.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Господ да ги прости.

Този бранш е в ужасно състояние и за мен е опасен. И по-лошото е, че сутринта гледах едни нафукани и нагли лидери на бранша, които лъжеха и основната им задаче беше да се бранят от журналистите, като че ли те ги атакуват, а не да обяснят защо ни искат парите и срещу това допускат такива неща.

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...