Отиди на
Форум "Наука"

Безплатно тестване на Windows 8 , IE10 и услугата Office 365


Recommended Posts

  • Потребител
  • Потребител

Чичо Бил пак голяма скръзнза го дава - безплатно. Толкова ли не му се намира нЕкой излишен долар да плати да му тестваме програмките :tooth:

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Това е умно, разработчиците на приложен софтуер ще са готови с пускането на стабилните версии на Windows 8 и IE10. Мисля, че въведоха тестването на предварителни версии при Windows 7.

Аз мисля да пробвам облачния Office 365, но ще трябва да сложа SP3 на 32 битовия ми Windows XP , както Майкрософт са дали изискванията . Според тях и Internet Explorer 7 ще ми върши работа. Може да пробвам и BS-Christmas за тестването на Office 365 :). ;)

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Microsoft пуснаха Windows 8 Developer Preview преди няколко месеца за всички които имат MSDN developer account. Една от новостите е т.н. Metro style UI - потребителски интерфейс ориентиран към таблети. Аз го пробвах под VirtualBox - не е особено удобен за работа с мишка и клавиатура, но може би ще работи добре с таблет. Не съм задълбавал в тестването на Вин8 и не мога да кажа по-големи подробности, но като цяло доста прилича на Вин7 (след като се изключи Метро-то).

Link to comment
Share on other sites

Все си мисля, че макар и с поддръжка която започва с уиндоус ХР сп3, и ИЕ 7, вземайки под внимание това че в уиндоус виста и уиндоус 7, много неща са променени, и че са изчяло ново ядро, и тук говорим за Major version release

NT kernel 5.1 за уин ХР, като начало, и major version release NT 6.0 kernel за уин виста и NT Kernel 6.1 за уин 7, и за ИЕ 9, като Major IE kernel Release спрямо IE 8, за тези които са с виста или уин 7 и с ИЕ 9, ще има някакви допълнителни екстри, които платформата ще позволява заради новите ядра на уиндоус виста и уиндоус 7 от една страна и ИЕ 9 от друга. пример за нещата които ми се въртят в главата:

Тези които ползват виста и уин 7, с ИЕ 9, и имат хардуер който поддържа TPM - Trusted Platform Module вероятно ще могат да използват TPM - Trusted Platform Module, като средство за защита та акаунта си и на документите си, все пак TPM се поддържа native от ОС Уиндоус виста, Уиндоус 7, а и от ИЕ 9

по-добре защитена връзка с TLS - Transport Layer Security или STS - Strict Transport Security които също се поддържат native уиндоус виста и уиндоус 7 с ИЕ 9, и също може да са в полза на тези с уиндоус виста или уиндоус 7 и ИЕ 9

Някои неща може да стават по-бързо с уиндоус виста или уиндоус 7 с ИЕ 9, заради новия javascript engine на ИЕ 9.

мултимедииното съдържание в офис документите, просто още един начин от микрософт да се опитат да наложат WMA - Windows Media Audio, WMV - Windows Media Video и Silverlight като уеб базирана мултимедиина платформа, общо взето, очаквам да видим в този опит микрософт да наложат своите формати, къде ще се озове Windows Media player/Windows Media center

Също Така ми е интересно да видим, къде ще се озоват уиндоус 8, и ИЕ 10, и те какви предимства ще донесат, спрямо уин 7 и ИЕ 9

такива неща ми се въртят в главата, но да видим какво ще стане.

Link to comment
Share on other sites

Разделям 2-та браузера, защото Интернет експлорер 8 е последният браузер който върви под уиндоус ХР, и е последният от предното поколение, докато интернет експлорер 9, не признава нищо преди уин виста, и не иска да работи с нищо по-старо от виста, и самият браузер е ново поколение, с изцяло обновено ядро, в което е заложена поддръжка на всички новости които се появяват в уин виста и ще се доразвиват в уин 7 и 8, и в Интернет експлорер 10. просто прехода от предното към следващото поколение.

Link to comment
Share on other sites

  • Модератор Военно дело

Деволпъл превюто го има и по торентите. Поне според мен е на твърде ранна фаза и няма смисъл да се бъзикаме с него. Много и разнообразни неща се говорят за новия уиндоус, пък да видим. Ако обаче пак тръгнат на принципа на натоварването на компютрите, пак ще се провалят като с виста. На никой не му се купува нов комп само защото има нова ОС. Убеден съм, че една значима част от хората биха си държали до гроб дет се вика ОС с която са свикнали, било то 98 или ХР, проблема е, че в днешното консуматорско общество такива опции няма.

Редактирано от Frujin Assen
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Само две думи.

Това не е първата подобна инициатива на Microsoft. Пиша това въз основа на над двадесет годишен опит от работата си с тях (първоначално през офиса им в Москва, а от няколко години през българския).

Лично за мен колегите са невероятно коректни към всички разработчици (което за съжаление не мога да твърдя за екипите, разработващи други ОС). BizSpark, WebsiteSpark и много други програми са само малка част от това, което предоставят за всеки, който желае да работи.

Microsoft спестяват и много пари на такива като мен, най-вече в частта на апаратното тестване (над 40 милиона различни платформи, което едва ли някой може да си позволи).

Що се отнася до WPF и Silverlight, мисля, че за тях е редно да се попитат колегите от Teleric. Те организират доста интересни семинари.

За мен лично е много по-интересен синтезът Microsoft - Embarcadero. :bigwink:

Преди още официално да е пуснат Windows 8 в Delphi XE2 се появиха редица нови опции.

Като цяло Fire Monkey предлага концепция, различна от тази на Silverlight, но ако трябва да бъда искрен я допълва.

Що се отнася до мултимедийните протоколи на MS, на мен лично ми вършат работа. Аз си ги харесвам, а и като се замисля потребителя иска просто нещата му да вървят.

Все пак обвързването с апаратната част става все по силно. Независимо кой какво ви казва има голямо значение на каква машина работите.

Освен задължителният за моята работа Gatway, ползвам и HP Pro. Повярвайте, че софтуерът, с който са комплектовани се различава чувствително от стандартният дистрибутив.

Това, което ме затруднява е резолюцията. Аз ползвам 1920x1080, но знам, че не всеки работи с подобна резолюция. А и за да се сертифицира продукт (full) се изисква да може да се пусне дори на Еее PC.

И още ...

Това, което върви на Windows 8 без проблем се прекомпилира за Mac. Обратното също е вярно. Това е голямо удобство, поне за такива като мен. :bigwink:

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

Вече 17 години "Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...