Отиди на
Форум "Наука"

Статия за маите - пак невежество


Recommended Posts

  • Потребител

Започнах да чета една статия от БГ Наука и я зарязах още в началото. Защото още първите изречения ми показаха, че се хващат да пишат хора, които нищо не разбират от дадената материя.

Първото, което преглътнах чеше "империята на маите"; никаква империя никога не е имало. Маите никога не са имали единна държава (да оставим настрана въпроса, че "маи" е обобщено име за 3-4 родствени, но все пак различни етноса), а тяхната цивилизация се е състояла от множество (30-40 и повече) градове-държави, които са били самостоятелни, със свои династии, намиращи се в сложни йерархични и брачни взаимовръзки. Обединявали са се в съюзи (най-голямото обединение е било в два съперничещи си съюза, просъществували ок. 10-15 год. - после отново са се разпаднали на 5-6 по-малки и след това се надробили още повече), но те бързо са се създавали, разпадали, преформатирали и непрекъснато са воювали помежду си.

После като видях, че след 900 г. цивилизацията им западнала, се отказах да чета по-нататък.

Редактирано от КГ125
Link to comment
Share on other sites

  • Администратор

Скрих всички мнения и затворих темата!

Статията също вече я няма. Ние искаме да има критика - това е добре - така има градивност.

Тук в тази тема се получи нещо друго обаче...

Link to comment
Share on other sites

Guest
Тази тема е заключена!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...