Отиди на
Форум "Наука"

insighting

Потребител
 • Брой отговори

  958
 • Регистрация

 • Последен вход

 • Days Won

  8

insighting last won the day on Юли 30 2018

insighting има най-харесвано съдържание!

Всичко за insighting

 • Рожден ден Май 15

Лична информация

 • Пол
  Жена

Последни посетители

13345 прегледа на профила

insighting's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

 • Very Popular Rare
 • First Post Rare
 • Collaborator Rare
 • Posting Machine Rare
 • Week One Done Rare

Recent Badges

547

Репутация

 1. А така! Произлизаме от ихтиозавър. По-скоро сме амфибии, отколкото маймуни, тъй като животът се е зародил във водата P. S. Жоро имаше интересен пост относно зараждането на микроорганизми в безкислородна среда.
 2. Цар Георги Тертер II - 1321-1322 г. Цар Михаил Шишман - 1322-1330 Източник: 'Българските ханове и царе VII-XIV век' на Йордан Андреев.
 3. А защо Владимир не пише на руски? Пак е на кирилица. Защо помакедончва нашия хубав български език?
 4. Дискусията може да се премести тук: https://www.strategy.bg/PublicConsultations/View.aspx?lang=bg-BG&Id=6217
 5. Я се интересовам от ойкономиката. В кризе не работат закони икономики. Бургас, Пловдив, Русе, Габрово по-добре од Перник, Добрич, Сливен и Силистра. Минимум жизни - dinamics NDX.
 6. Просто низходяща корекция в средносрочна перспектива.
 7. Вярващите вярват в сила, дух, дъх и т.н., а невярващите умират в неверието си.
 8. Аз се говоря на българският език, но мога и написа. Русски не сложен для българският човеки. Ваш ранг българският миксован с руският и македонският. И с погрешки, и с ошибки все някак ще се разберем.
 9. Гравитацията се преодолява с реактивна сила. Малкият Костя отрано го е осъзнал. Четете трудовете на Циолковски (около 600 са). Макар и глух, успява да се самообразова и да завещае на поколенията своите многобройни изследвания в различни области. Там ще откриете какво значи геометрия на пространството.
 10. insighting

  Фина моторика

  Mindwriting Прочетох в Информационна агенция 'Кросс' за възможността 'мислено писане'. Тя е вече най-нова технология на група американски учени, които създават интерфейс 'мозък-компютър' (BCI), превръщащ мисловното движение на ръката в текст, изведен на екран. Хора, загубили способността си за писане след преживяна травма, имат шанс чрез AI алгоритми и имплантирани миниатюрни сензори да продължат комуникацията си със своите близки. В проекта BrainGate сложната система за общуване и софтуерът към нея са дело на инженери и неврохирурзи от различни университети и медицински центрове. Дешифрирането на мозъчната активност и алгоритъма за машинно обучение може да наподоби навигацията на смартфон с модул за декодиране на речта. Изследването е публикувано в сп. 'Nature'. Главният автор на статията Франсис Уилет, научен сътрудник в 'Хауърд Хюз' (Университет Станфорд) споделя, че "мозъкът запазва способността си да възпроизвежда прецизни движения в продължение на десетилетия, след като тялото е загубило способността да ги извършва". Това звучи много обнадеждаващо. Но как би се справил човек в напреднал стадий на Алцхаймер? За тази капиталопоглъщаща иновация какъв ще бъде срокът за откупуване на разходите? Каква ще бъде сравнителната икономическа ефективност? Ще постигне ли в световен мащаб конкурентно предимство за бездефектна работа? По какъв начин потребителите с нисък доход ще може да си го позволят? Какъв ще бъде коефициентът на нормализацията? Пациентите с увреда на гръбначния стълб и негативна прогноза дали биха желали да вегетират под грижите на близките си? Какво духовно поощрение могат да получат? Достатъчно ли е за тях моралното стимулиране? Как ще бъде описана целевата функция? А ето нещо по-безопасно: watch?v=rSQNi5sAwuc

За нас

Вече 15 години "Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

 

За контакти:

×
×
 • Create New...