Отиди на
Форум "Наука"

Търся реален инвестиционен проект


Recommended Posts

  • Потребител

Здравейте! Аз съм семестриално завършил студент на УНСС. Имам да правя дипломна работа свързана с извършване на оценка на реален инвестиционен проект. След многократно ровене из интернет пространството не успях да открия нито един реален инвестиоционен проект с всичките му данни, които са необходими за извършване на една задълбочена оценка. Молбата ми е ако някой може да ми помогне по намирането на един реален инвестиционен проект да ми съдейства! Благодаря предварително за компетентните мнения!

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Стартира проект „Подкрепа на предприемчивите българи“– Компонент I. Целта му е да бъдат подпомогнати безработни, които имат желание и нагласа да започнат самостоятелна стопанска дейност, да развият идеите си и да разработят собствени бизнес планове. В рамките на този компонент ще се предоставя подходящо обучение за придобиване на професионална подготовка и умения за стартиране и управление на собствен бизнес.

Обученията ще се провеждат за част от професия по втора квалификационна степен - “Сътрудник в малък и среден бизнес” и “Сътрудник в бизнес услуги”. На одобрените лица ще се предостави ваучер за обучение. По време на обучението ще се изплащат стипендии на включените в обучението безработни лица за присъствените дни. Стипендията е в размер на 8 лв. за всеки присъствен ден, с продължителност не по-малко от 6 учебни часа.

Когато обучението се провежда извън границите на местоживеене на безработните ще се изплащат транспортни разходи за срока на обучението, пропорционално на присъствените дни. На успешно завършилите обучение по проекта, след одобрение на бизнес-план ще се предоставят безвъзмездно средства за стартиране на собствен бизнес.

Целева група са регистрираните в бюрата по труда безработни със средно и по-високо образование, в т.ч. безработни младежи и други, които искат да стартират собствен бизнес и разработят бизнес план и/ или маркетингова стратегия, с изключение на дълготрайно безработните, обект на социално подпомагане. В проекта ще бъдат включени 25 000 безработни лица.

Основните дейности, предвидени по проекта, са:

  • провеждане на специализирано проучване за установяване на нагласите сред безработните лица за стартиране на собствен бизнес по региони
  • избор на консултантски и обучаващи институции и организации, съгласно изискванията на Закона за обществените поръчки
  • обучение за придобиване на предприемачески, управленски и бизнес умения, чрез придобиване професионална квалификация по част от професиите: “сътрудник в малък и среден бизнес”, “сътрудник в бизнес услуги” или “икономист”
  • консултиране на безработни лица от целевата група за разработване на бизнес – проекти за кандидатстване по компонент II за получаване на безвъзмездна финансова помощ за регистриране на самостоятелни предприятия и стартиране на собствен бизнес

Предвижда се, проектът да даде възможност на 50 000 лица от целевата група, да бъдат включени в обучение за придобиване на предприемачески умения и/или да получат консултации за окончателно подготвяне на бизнес-план за стартиране на самостоятелен бизнес.

---

Идеята ми е да потърсиш хора, на които им предстои да пишат проекти за финансиране на свой собствен бизнеес.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 месеца по късно...
  • Потребител

Какво значи "Инвестиционен проект"?

Извинявам се, но въпросът е толкова общ, че няма накъде.

Нещо от рода "Как да си купя фабрика с инвестиционни бонове и после да я ликвидирам"?

Или как да инвестирам 500 лева в "Мираж" за да получа откат във вид на една булка за вечерта?

От тук следва, че ако инвестирам внимателно може да редуцирам инвестицията до 20 лева на Околовръстното.

No offense please.

Редактирано от Бате Зарко
Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...