Отиди на
Форум "Наука"

На палеонтолозите предстои да открият още 1800 вида динозаври.


ISTORIK

Recommended Posts

  • Глобален Модератор

Над 1 800 неизвестни досега видове динозаври предстои да бъдат открити от палеонтолозите, твърди изследване, проведено от Пенсилванския университет. По данни на учените, в момента, са известни едва 527 вида динозаври. Учените смятат, че най-активната работа в тази област предстои през следващите 60 до 100 години, а след 140 години ще бъдат известни 90% от всички видове динозаври, живели на Земята.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Незнам как са го изчислили това и дали ще стане така, но аз с интерес ще следя откритията ;)

Напоследък обаче ми стана по-интересен преддинозавърския свят, след като организмите излизат на девствената суша и преди катаклизма, който ги унищожава и дава начало на ерата на динозаврите. Много от тях обаче са били без кости или с много меки такива, а и понеже са много по-древни е много по-трудно да се намират останки от тях.

Link to comment
Share on other sites

  • Администратор

Това наистина не е малко число. Ще следим развитието, но малко съм скиптично настроен към предстоящото развитие и откритие на новите видове. Доста от самите видове не са оставили никакви белези за съществуване. Някой от намерените такива са случайно оставени. Или стъпка в езеро, или умрял екземпляр на място, което не е било посещавано дълги години и т.н. Затова ми е доста интересно как ще стане самия процес на откриване.

И най интересната част как са изглеждали самите видове. Сега познатите ни са доста интересни и внушителни по размер, а толкова неоткирити видове ще крият изненади ;)

Ако се намери материал за периода предидинозаврието и да се сложи в сайта ще бъде много добре и с голямо любопитство ще го прочета, защото лично аз много малко(почти нищо) знам за този период. :hmmm:

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Стрпанното е, че при откритията на палеантолозите се наблюдава доста голяма еднообразност в повечето случаи. Разкопават се масови гробове с мног кости на динозаври, но видовото им разнообразие е доста малко в сравнение с количеството.

Иначе съм мислил вече за пускане на такива теми, по-трудно ми е обаче оформлението и намирането на картинки. Но може би скоро ще пусна нещо за Юрския период.

Link to comment
Share on other sites

  • 10 месеца по късно...

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...