Отиди на
Форум "Наука"

Кръг "Нова Магнаура"


ISTORIK

Recommended Posts

  • Глобален Модератор

http://www.newmagnaura.org/

Кръгът "Нова Магнаура" обединява хора, които са решили да насочат житейската си активност към следната глобална цел:

предпазване на хората от заблуждения.

Ироничната усмивка е безусловно първата реакция, която може да предизвика едно подобно намерение. Веднага след това естествено би се появил и паралелът с Дон Кихот. Хората от Кръга са готови да приемат с разбиране подобно отношение. Една втора реакция би могла да се изрази в поставянето на въпроси.

Членовете на Кръга приемат всяка една активна дейност по посока на предпазването на хората от заблуждения като висша проява на морал. Те считат, че съвременните общества не осигуряват за своите граждани достатъчно гаранции срещу заблуда и поради тази причина тези общества не са морални в необходимата степен. Особена вина за това положение на нещата носят преди всичко съсловията на учените и учителите, на политиците и журналистите, на религиозните дейци, хората на изкуството и търговците.

Области на активност: наука, образование, религия, правораздаване, политика, изкуство, търговия, медии, проекти, сондажи...

Редактирано от ISTORIK
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Кръгът “Нова Магнаура” обединява хора, които са решили да насочат житейската си активност към следната глобална цел:

предпазване на хората от заблуждения.

Много интересно как тези хора са решили, че именно те са в състояние да предпазят другите хора от заблуждения. С какво толкова превъзхождат (или мислят, че превъзхождат) останалите хора, че са в състояние да различат истината от заблудата и да се опитат да разсеят последната.

Но иначе начинанието е хубаво. Да се възроди просветителството и да се подтикне младото поколение към образование, наука, усъвършенствана, съзнателно развитие на интелекта. Само да не бяха тези гръмки фрази отначало.

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...