Отиди на
Форум "Наука"

Моделиране на историята от съвременните световни политически центрове


Recommended Posts

  • Потребител

Саддам е умрял още през 2001г.

"Заловеният" е психооперация.

Красимир Иванджийски (Krassimir Ivandjiiski)

02.2004

На 13 декември американският администратор в Ирак - Пол Бремър, направи съобщението: "Дами и господа, хванахме го".

Саддам Хюсеин, Лъвът на Вавилон, поредният най-голям враг на САЩ, беше измъкнат от една дупка до Тикрит.

Операцията на американския спецназ, под кодовото наименование Red Dawn, като филма от 1983 г., мина без един изстрел. Саддам се криеше в плитък кладенец 2 х 2,5 метра на фермата на своя готвач Намук.

За залавянето му американците бяха обявили награда от 25 милиона долара. Но реално човекът, издал бившия диктатор, би трябвало да получи освен тези 25 милиона, премия от 2 милиона от американската федерация на пилотите и 10 милиона от крупния бизнес.

Но дали ги е получил не се знае. Защото никой не знае (с изключение на организаторите на тази огромна лъжа) дали човекът, измъкнат от дупката до Тикрит, е наистина Саддам Хюсеин. Всъщност само идиоти могат да повярват в това. Но човечеството напоследък е пълно с идиоти, които са готови да повярват и на "залавянето" на Саддам Хюсеин.

Най-вероятно показаният по телевизията човек беше един от двойниците на Саддам (те бяха няколко по времето на управлението на диктатора) или негов клонинг, подготвен в САЩ след съответна обработка.

Въпросите се появиха веднага.

Да започнем от двойниците на Саддам. Преди години немските специалисти установиха, че те са най-малко трима. Това беше изчислено след изучаване на ушите, линията на носа, веждите, окосмяването, ръцете, формата на раменете. Немците не можаха да кажат кой от тях е истинският Саддам, защото си даваха сметка, че всеки е преминал през хирургическа пластична обработка и е изучил до съвършенство жестовете и мимиките на Саддам, като само от някои минимални разлики би могло да се разбере кой е оригиналът.

Единият от сигналите, че става дума за двойник беше обстоятелството, че когато беше показван по иракската телевизия, стената зад гърба му винаги беше празна. Там никога нямаше портрета на диктатора Саддам Хюсеин.

С голяма доза сигурност може да се твърди, че истинският Саддам беше видян жив в навечерието на 2001 г., когато приемаше новогодишния военен парад. Оттогава са и кадрите как стреля с пушка. От същия ден обаче беше и информацията, че Саддам е получил удар на парада и е колапсирал.

Това беше съобщено от разузнаването на Египет на 4 януари 2001 г.: "В 12,40 часа на 4 януари 2001 г. Саддам Хюсеин е получил удар и може да е починал." Иракското министерство на информацията много бързо и изненадващо за такива случаи, опроверга египтяните.

Няколко дни след официалното съобщение от Багдад, че Саддам е жив, вестниците в Близкия Изток започнаха да публикуват статии за сблъсък между сина на Саддам - Удай, правителството на Ирак и с генералите. Ако Саддам беше жив как и защо синът му щеше да се кара с правителството?

Истината най-вероятно е следната - в края или в началото на 2001 г. Саддам Хюсеин е получил тежък удар и е починал веднага или скоро след това.

Започна сблъсък за наследството между синовете - Удай и Кусай, правителството и военните. Тогава стигнаха до временен компромис да не се съобщава за смъртта на Саддам. По същото време в САЩ започнаха да се готвят за войната, което беше съобщено от бившия министър на търговията, че Буш е искал да нападне Ирак още през 2001 г., доста преди 11 септември. В Белия дом са разбрали за смъртта на Саддам, но не са имали "достатъчен повод" за интервенцията. Той беше намерен след 11 септември. Буш избра карамбола на войната срещу тероризма - първата топка отиде към Осама, втората към Саддам, третата ще удари Сирия или Иран.

Евентуалната смърт на Саддам през 2001 г. обяснява и много странности на войната срещу Ирак, липсата на съпротива и капитулацията на военните на Багдад, както и последвалото "убийство" на Удай и Кусай. Най-вероятно някои генерали се бяха договорили с американците да капитулират, защото вече нямаше от какво да се страхуват. Саддам не беше жив, а Удай не беше Саддам, като пред света постоянно беше демонстриран някой от двойниците на диктатора.

Един от тях вероятно е бил заловен в Ирак и ни го представиха като Саддам. Или за да бъдат напълно сигурни, американците са приготвили "своя двойник", който беше показан заедно с вика на Бръмер "Хванахме го".

Но операцията беше пълна с грешки - преднамерени или от недоглеждане. Те ще бъдат коригирани в движение ако в Пентагона и ЦРУ счетат, че има необходимост. Но там са онаглели до такава степен, че вече не се опитват да създават поне привидна достоверност на онова, което ни сервират след 11 септември 2001 г.

Официалната версия на Пентагона гласеше, че Саддам е бил заловен в едно мазе до една ферма в градчето Адвар, на 10 мили от Тикрит. Казаха, че са получили информацията от член на бившата държавна сигурност.

Войниците от американския спецназ са били привлечени към мястото на укрепването му от двама бягащи оттам души. На място те са забелязали следи от скривалище, отместили са земя, тухли и парче стиропор, под което се отворила дупка, в която Саддам е лежал с пистолет. Не е направил опит да го използва и с готовност е съобщил, че е той. Това беше в събота вечерта.

До следобеда на неделя американците вече потвърдиха с ДНК-проба и чрез думите на Тарик Азиз - бившият външен министър, който сега "сътрудничи на американците", че това е именно Саддам. В къщичката с двете стаи до неговото скривалище е имало легло, стол, мивка и дрехи. Войниците намериха два автомата, пистолет и куфарче със 750 000 долара. Брадата на Саддам е расла от месеци, а по лицето му имаше следи от наранявания и одрасквания.

Това се съпровождаше от показания на пресконференцията в Багдад видеоматериал с разчорления и брадат Саддам, на прегледа на неговите зъби и уши, и съпоставянето му с предишна снимка.

Въпросите се появиха още в началото. Първият беше свързан с дупката, в която се беше заврял Саддам. Трудно беше да се повярва, че човек, който разполага най-малко с 40 милиарда долара ще се набута в такова мазе, вместо да се изнесе на някой по-далечен остров. Диктаторът, който разполагаше с десетки бункери за различни цели със сигурност щеше да си построи и няколко десетки по-удобни и по-сигурни скривалища от тази дупка, която нямаше даже резервен изход, никаква храна, светлина или вода. Даже примитивните тунели на Виетконг по време на войната срещу американците имаха тези неща и многобройни резервни изходи. Единственият изход на тази дупка беше в полето вместо в затворено помещение или сред храсти, така че да не се вижда кой влиза и излиза оттам.

Това бяха първите сигнали, че става дума за още една психооперация, която предполагаше, че ще има хора, които ще се усъмнят в залавянето на Саддам, заради което още от началото насочваха вниманието ни към обстоятелствата около залавянето на Саддам, а не към това дали е истинският Саддам.

Следете внимателно долните редове. Спецоперацията на американците съдържаше паралелен "кадър", насочен срещу скептиците и алтернативните медии. Това е стандартна оперативна процедура. Не мислете, че тези хора са глупави. Предвидливи са и разполагат с много повече време за подготовка и анализ, да не говорим за парите.

Заради това вторичната следа трябваше да отклони скептиците от истинската следа. Този път обаче се издъниха.

Три дни след залавянето на Саддам беше публикувана снимката, на която се вижда как двама американски войници вдигат прикритието на дупката. Снимката беше направена в средата на декември, войниците стояха под фурмова палма, която беше отрупана от фурми, които в Ирак се берат в края на юли или началото на август. Но никога през декември. Фурмите, ако останат до декември падат, а ако все пак останат, имат кафяв цвят и са сухи, а не жълти, както на снимката. Това показва, че дупката е била известна на американците много по-рано. Заради това се появиха предположенията, че Саддам е бил заловен не през декември, а по-рано - през юли 2003 г. Изводът обаче е тотално погрешен. Именно това искат фалшификаторите на снимката и психооператорите, които са направили преднамерено този пропуск. Погледнете отново. На снимката не са само фурмите. На дървото са окачени за сушене и някакви наденици, които според местните обичаи, се сушат също през лятото, а не през декември. Какво означава това? Дали американците са толкова глупави, че да оставят две толкова важни опровержения - сухото месо и необраните фурми, за да се разбере, че снимката е направена през юли.

Не, тези две грешки не са грешки. Те са част от психооперацията, в която това беше предвидено. Фурмите висят така, че и слепец ще ги види, т.е. те са оставени там преднамерено. Същото се отнася и за тези суджуци. Но докато едната следа би могла да мине, двете вече са самоубийствени и преиграни, защото потвърждават насочването по лъжливата следа. Това означава, че снимката е била направена по-рано и че онези, които са я правили са знаели къде ще бъде "заловен Саддам". Точно тук.

По този начин се подсказва нещо друго - виждате ли, ние ви лъжем за декември, но не ви лъжем за юли, когато наистина го хванахме. Това означава, че Саддам от юли до декември е бил в ръцете на ЦРУ и Пентагона, където е бил разпитван, за да издаде къде са парите му, оръжията за масово унищожение, помощниците и т.н. Това означава, че те биха искали да повярваме, че Саддам е бил заловен през юли, а не през март или декември.

Това е истината - пренасочването от една към друга лъжлива следа, за да не ви оставят време да се замислите дали този човек на снимката е истинският Саддам и дали въобще са го залавяли. Нито през юли, нито през декември, нито въобще.

Но това бе само началото.

Човекът, който трябваше да е Саддам, е живял в тази дупка от април 2003 г., заради което той би трябвало да е бледен като вар от липсата на слънце и свеж въздух. Но човекът, показан от американците, беше загорял от слънцето като че ли през това време е лежал на плажа в Португалия или в американската база Гуантанамо.

Имаше обаче и други неща.

Саддам беше заловен с куфарче, в което имаше 750 000 щатски долара. По-внимателното вглеждане показва, че банкнотите са чисто нови. Те бяха показани само за две секунди и след това изчезнаха завинаги. В психогрупата разбраха, че това е грешка и ги изтеглиха от "обръщение". Защо Саддам, който така мрази Америка, беше взел само нови щатски долари, а не малко евро, саудитски, египетски, сирийски или даже израелски пари?

Но и това не е всичко.

Показаният човек беше брадясал, розов, неумит. Хайде, това може да мине, въпреки че секретарят му, който след това за всеки случай беше убит, каза, че Саддам даже и в дупката нямаше така да се занемари. Представянето му в този вид пречеше да се видят пропорциите на лицето, ушите, раменете. Оттогава този човек не беше показан нито веднъж. И едва ли ще бъде показан. Но на първите кадри, въпреки че беше занемарен до крайност, се виждаше, че той е с прясно боядисани коси и вежди - които не са имали време да отраснат. 65-годишният Саддам имаше побеляла коса, която боядисваше редовно. Но как е могъл да прави това в тази дупка. Стар суетник, но защо не се е бръснал и защо не си е боядисал брадата. В дупката и в съседната колиба не бяха намерени туби от боя за коса. Конфликтни въпроси.

Но и те не са най-важният.

ДНК-пробата обаче наистина беше скандална. Според американските официални лица тя потвърди, че това е Саддам само 12 часа след залавянето му. Доналд Ръмсфелд заяви на 16 декември, че ДНК-тестовете са потвърдили, че човекът от дупката в Тикрит е Саддам. "Мисля, че това е в 99 на сто положителен отговор."

Можеше и да е, ако не беше в 100 на сто лъжа. Правенето и проверката на ДНК-тест даже в оборудвана лаборатория обикновено изисква около един месец. В екстрени случаи това може да стане за пет дни. При суперекстремни, какъвто бе случаят със Саддам, и при присъстваща на място специална лаборатория, това може да стане и за 2 дни.

Но Белият дом съобщи за успешната ДНК-проба на Саддам само ... 12 часа след неговото залавяне, което си е медицински рекорд.

Добре, да предположим, че са го направили. Но откъде имат оригиналната ДНК-проба на Саддам, за да имат какво да сравняват?

Провалът е тотален. Всеки знае, че когато полицията залови някой престъпник последното нещо, което ще му направят е тест на ДНК. Ако имат най-малко подозрение за самоличността на заловеното лице полицията му взима светкавично отпечатъци на пръстите и ги сравнява с оставените от него отпечатъци на местопрестъплението.

Саддам не беше оставил отпечатъци на местопрестъплението, защото нямаше нужда. Перфектни копия на отпечатъците на палеца на иранския лидер са разпръснати из Багдад и са на разположение на няколко немски и френски строителни фирми, в това число Morris Singer. Това е фирмата, която през 1986 г. беше част от немския консорциум, направил отливките на бронзовите ръце на огромната Арка на победата на Саддам в Багдад. Така че сравняването на отпечатъците от тази статуя с отпечатъците на "заловения" Саддам щяха не за 12 часа, а за 12 секунди да покажат дали е той. Отпечатъците на пръстите, за разлика от ДНК-пробите, при които могат да станат грешки, са наистина уникални. Вероятно американците нямаха смелост да направят на заловения "еди-кой си" в дупката силиконови копия и да му ги лепнат. Но дали копието ще издържи на съдебния процес? Или в предстоящите месеци някоя ракета "случайно" ще удари споменатата Арка на победата, за да изчезнат отпечатъците на Саддам. Ще последва унищожението на още 6 статуи на Саддам с неговите отпечатъци другаде в Ирак.

За всеки случай американците се подсигуриха като съобщиха, че направените изследвания са показали, че заловеният Саддам е болен от рак на лимфите. Лекарите предполагат, че той няма да живее повече от 2 години. Този рак е толкова злокачествен, че Саддам може да отпътува и след две седмици или два месеца, т.е. когато американците счетат за нужно да изтеглят това чучело от своя сценарий.

Обобщаваме - видеото показа някакъв човек и снимки, които биха могли да бъдат компилирани от всеки на компютър с Point Shop Pro, ДНК-тест, направен от някакви третостепенни военни лекари само за 12 часа, куфар, напълнен с взети от местната военна каса нови долари, няколко снимки на празната дупка, 3-4 карти и графики. С една дума една от многото психооперации, които американците ни пробутват през последните години.

Именно това наричаме информационна война, за която се харчат милиарди. Това е същият екип, който засне Осама пред неговата дупка и спаси "супергеройката" Джесика Линч. Това са същите, които съобщиха няколко пъти, че са убили Саддам, които случайно стреляха по хотела на журналистите в Багдад и събраха 100 души за свалянето на статуята на Саддам, същите които ни пробутаха снимките на двата препарирани трупа, представени като Удай и Кусай.

Ще повярвате ли? Ами тогава можете да повярвате и на нашата версия, че залавянето на Саддам беше дело на един старец, който на връх Нова година, облечен в червен кожух, с бяла брада, тръгва от Северния полюс с шейна, теглена от елени...

Залавянето на Саддам трябваше да бъде умна и високотехнологична операция, с политическо и военно влияние върху обстановката в Ирак и около него. Но психогрупата се престара. Време е в ЦРУ и в Пентагона да ги сменят или да им намалят заплатите.

Какво ще стане, ако се стигне до процес със "Саддам"? Американците вече имат опит и в тези филми. Но нито един съд в САЩ не би издържал този фарс. Американски съд беше използван за диктатора на Панама - Мануел Нориега, който ръководеше Панама през 1982-1989 г. и беше съдружник на Буш-старши и на бъдещия президент - Клинтън, в трафика на наркотици. (На това "Строго секретно" се спря преди години, когато получи оригинални документи от достоверен източник в САЩ, участвал в трафика, уличаващ Клинтън и Буш-старши.)

За да не пречи, Нориега беше заловен и докаран в САЩ, където беше изпратен в затвора.

Вероятността така да постъпят със Саддам е нищожна, тъй като той няма престъпления срещу американците на тяхна територия, за да го съди американски съд, освен ако не му лепнат и 11 септември.

Биха могли да използват и примера с Милошевич и да го предадат на международния трибунал. Но там важна роля играят противниците на войната в Ирак.

Остава новият иракски съд, който, според САЩ, е най-удобен орган за правосъдието над Саддам. Той беше създаден само няколко дни преди неговото залавяне. Формално това е иракски орган, създаден от самите иракчани. По този начин процесът може да започне и през лятото. По-рано няма смисъл, тъй като дотогава трябва да бъде върнато в Ирак смъртното наказание, което беше отменено по ... настояване на Англия и Испания. Кого ще ликвидират след това ще остане завинаги тайна, която ще знаят само съчинителите на операцията "Двойникът", ако той не умре от рак на лимфите по-рано.

По този начин САЩ се отървават от още една от своите марионетки в Близкия Изток. Човекът, който години наред беше основен съюзник на САЩ в района така или иначе вече го няма. Саддам беше създаден от ЦРУ през 50-те години. През следващите той беше основният коз на президентите Кенеди, Джонсън, Никсън, Форд, Рейгън и Буш-старши в Близкия изток. През 1980 г. при президента Картър чрез него се опитаха да спрат ислямската революция в Иран. Но когато започна да става по-независим, Буш-старши се опита да го свали с първата война в Залива. Същата тенденция към "смяна на режима" се запази и при Клинтън. Саддам беше използван от републиканците и от демократите. И републиканците и демократите го бомбардираха.

Вероятно именно смъртта на Саддам през 2001 г. откри шанса за Буш-младши да направи смяна на режима. Но опитите да се разбере с Удай и Кусай са се провалили. След смъртта му, в Белия дом са очаквали битка между тях и генералите. Като компромис обаче те са се споразумели да поставят двойник на мястото на Саддам и да поделят властта, докато накрая военните извършиха предателството.

САЩ създадоха и обучиха Саддам, но те създадоха и много други диктатори сред които Кадафи, Садат, Милошевич, Осама и т.н. Залавянето на Саддам, оркестрирано от ЦРУ, е финален акорд от тази история.

Но има една нишка в залавянето на Саддам, която е твърде опасна. Оставени са твърде много "отворени вратички", които подсказват, че сценаристите му не са твърде приятелски настроени към Джордж Буш. Такива врати бяха оставени и на 11 септември и с Осама.

Накрая ще отбележа и други малко известни неща. Установеният сега от американците режим в Багдад е антипалестински и произраелски. Ахмед Хатаби призова към установяване на приятелски отношения с Израел, обсъжда се доставката на иракски нефт за Хайфа. Израелските компании започнаха агресивно да се внедряват в Ирак. В близко време "Саддам" ще признае, че е извел част от своето оръжие за масово унищожение в Сирия. Това ще бъде присъда и американските и израелски танкове ще влязат в Дамаск. С окупирането на Сирия ще завърши поредният стадий от подчиняването на Близкия изток и ще започне последният етап - завладяването на нефтените богатства на Иран и Саудитска Арабия.

По-просто казано, "залавянето" на Саддам не вещае нищо добро. Това ще бъде трамплин към нов етап на войната.

Накрая, още едно отклонение. Саддам си падаше писател и написа четири книги. От скромност не ги подписваше със своето име, като на корицата пишеше "Книгата е написана от нейния автор".

Сюжетите бяха обикновено за добър крал или храбър войн, който се саможертва в битката с врага.

Последната книга на Саддам не успя да види бял свят и беше намерена отпечатана в Министерството на културата. В нея той се представяше като Салем, който се бори срещу чуждестранните окупатори - Йезекил и Йосиф (зад които разбираше американците и евреите). Кулминацията е епизодът, в който главният герой разрушава двете кули, построени от Йезекил. Това може да послужи на американците като мотив да лепнат на този нещастен двойник и свалянето на двете кули в Ню Йорк. С един процес ще очистят цялата история - преди и след 11 септември, което ще звучи много по-достоверно от версията със "залавянето на Саддам". Но трябва да четат повече...

Редактирано от rasate
Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...