Отиди на
Форум "Наука"

Защо назначението на Венета Марковска е незаконно?


Recommended Posts

  • Потребител

Защото Конституционният съд е незаконен. Същината на незаконността на днешната политическа власт произтича от същината на системата, която отменя Чл. 1 от Конституцията на България. Чл. 1 е отменен поради същината на избирателната система, поради която, народът не избира държавна власт. Народът не избира Народно събрание, поради крайно ниския максимален възможен дебит на избирателната система, както и други особености. Намаляването на тоя дебит и съответно налагането на фактическата отмяна на Чл. 1 е допълнително подсигурено от съществуването на Конституционен съд. Ако тоя Конституционен съд имаше за цел да гарантира спазването на Конституцията и демокрацията наистина, той трябваше постоянно да реве, че същината на избирателната система отменя демокрацията и Конституцията. При тая политическа система, управлението посредством корупция е заложено посредством съотношенията в самия закон. Условието е да няма демокрация дефакто, а да има само на думи. Дори не и деюре, защото отмяната на демокрацията е в Конституцията. Ако законодателната власт не е под контрола на електората, тя е под корупционен контрол на тоя който държи контролния пакет от акциите на текущото човешко действие - парите. Това е централизираната световна банкова система, която е частна собственост и дефакто и деюре, защото световната печантница за пари е частна собственост. Не само тя е частна собственост и не само тя преразпределя към тоталитарния център, тотално управляващ и избирателния процес, налагащ и конторлиращ държавната власт чрез корупция.

При такава ситуация, най-безпринципното обвинение, е че Венета Марковска или Венера Милоска е корумпирана. Защото държавната власт е корумпирана и докато частната задкулисна политическа власт, докато обществената система на организация налага управление чрез корупция, държавната власт ще бъде корумпирана. Съучастници на това са и държавните служители, които не са корупирани, защото не са взимали под масата. Честното им име, съвсем не е достатъчно за да не са съучастници, защото мнозинството, което взима решенията е корумпирано. И съществуването на честни и некорумпирани политици и държавни служители играе ролята на параван, който скрива изключително черната и напълно корумпирана същност на държавната власт.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Хубу ама иди кажи това на онея лешпери в НС, аз не мога да ти помогна :lac:

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Опасявам се, че коментара е политически, а дали е законно или не е правен въпрос. Иначе казано начначението трябва да противоречи на някой параграф и в случая този параграф определено не е чл. 1 от Конституцията.

С тази дама проблемът иде от Чл. 147. (3) За съдии в Конституционния съд се избират юристи с високи професионални и нравствени качества, най-малко с петнадесетгодишен юридически стаж. - пък то от всичко изброено каката има само стажа. :doh:

В политически аспект (в който противно заглавието е започната темата) прилагането на Конституцията зависи не от чиновниците, още по-малко от малцината честни чиновници и политици, а от народа. В случая обаче народа чака някой да го оправи и нечесните политици и чиновници най-редовно го оправят, ама не точно така, както той е очаквал. За разлика от суспендираната конституция, т.е. Търновската, която е реална, то Димитровската, Живковата и сегашната, да я наречем Лиловата е фиктивна, т.е. тя е само на хартия. Напр. според Лиловата конституцията (конституцията от епохата на управление на харема и прислугата на Живкови) фиктивно всеки може да бъде избиран, но де факто може да бъде избран примерно за президент или депутат само този, който да може да плати изборния депозит (или да получи пари от черната каса на ДС за да внесе сумата, което е типичния случай).

Когато беше създаден КС една от действащите конституционни съдийки в момента казваше, че Лиловата конституция може да е пълна с недостатъци, но имала едно постижение и то е, че с нея е създаден конституционния съд. Само дето конституция без народ е лист хартия, тъй че покрай всичко друго беше опорочен и КС.

Тъй че който чака друг да го оправи, все оправен си ходи. А където има народ, а не овчедушна рая, там не ги карат да бъдат Дянкови отличници:

Брюксел не иска допълнителни икономии от Испания през 2012-2013 г.

а и такъв министър там не би бил жив дълго. :biggrin:

Редактирано от Galahad
Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...