Отиди на
Форум "Наука"

Спечели и влез в невероятния свят на Джорд и Ани


Recommended Posts

  • Администратор

Спечели и влез в невероятния свят на Джорд и Ани

Конкурс за ЕСЕ - "Ние в Космоса"

Квантови вълнения и галактически приключения ПЛЮС увлекателни факти за Вселената

33456.jpg

Книга първа

Тайният ключ на Джордж за Вселената

Включва най-новите идеи за черните дупки!

Луси и Стивън Хокинг

Тази страхотна книга съчетава завладяващи и забавни приключения с много от удивителните научни факти за нашата Вселена и планетите, включително и най-новите идеи на Стивън Хокинг за черните дупки. Плюс цветни снимки на истински гледки от Космоса!

ЛУСИ ХОКИНГ е автор на два романа и на статии за много английски вестници. Тя живее в Кеймбридж със сина си.

СТИВЪН ХОКИНГ е Лукасов професор по математика и теоретична физика в Кеймбриджкия университет. Той е всепризнат за един от най-брилянтните теоретици във физиката от Айнщайн насам. Книгата му „Кратка история на времето“ има огромен успех (над 12 милиона бройки, продадени в цял свят) и вече е издадена на повече от 30 езика.

Това е първата им съвместна книга.

Кристоф Галфърд (д-р) е бивш студент на Стивън Хокинг и е сътрудничил за научната част, детайлите и снимките в тази книга. Сега Кристоф живее във Франция, където се занимава с популяризиране на науката по занимателен начин.

„Добре дошъл - каза Космос - във Вселената!”

Когато домашният любимец на Джордж, неговото прасе, нахлува през оградата в съседската градина, момчето се среща с новите си съседи – Ани и нейния баща учен Ерик – и намира таен ключ, който му разкрива изцяло нов начин да гледа на света. Откъм Космоса!

Защото Ерик има най-съвършения компютър на света, свръхинтелигентния Космос, който светкавично може да изпрати Джордж и неговите приятели до всяка точка на Вселената. Изведнъж Джордж се впуска в шеметно пътуване през необятните простори на космоса – покрай планети, през астероидна буря до самия край на Слънчевата система и отвъд.

Но и някой друг крои планове за Космос – планове, които ще поставят Ерик и Джордж в ужасна опасност.

А в Космоса няма нищо по-опасно от черна дупка...

„Съчетание на детско удивление с интелект на гений.“

Сънди Таймс за „Кратка история на времето“

Едно приключение извън-този-свят от Луси и Стивън Хокинг

Очаквайте скоро и втората книга - Джордж търси съкровища в Космоса

Цена 18 лв.

ISBN 978-954-28-0850-3

841.jpg

Втора книга

Джордж търси съкровища в Космоса

Луси и Стивън Хокинг

Цена 18 лв.

ISBN 978-954-28-0886-4

Втора книга за Джордж, Ани, Ерик и, разбира се, Космос от ЛУСИ ХОКИНГ и професор СТИВЪН ХОКИНГ – най-прочутият научен гений във Вселената!

За книгата:

„Тръгваме на голямо космическо пътешествие – каза Ани. – Така че слушайте, спасители на планетата Земя, и се пригответе за среща с Вселената!“

Ани, най-добрата приятелка на Джордж, има нужда от помощ. Нейният баща учен Ерик работи по космически проект... и всичко се обърква. На Марс е кацнал робот, но той се държи много странно. А сега Ани е открила нещо изумително в суперкомпютъра на татко си.

Дали е съобщение от извънземни?

Възможно ли е някъде там да има живот?

Как се намира планета в открития Космос?

И ако попаднеш на извънземни, какво ще им кажеш?

Това страхотно приключение не е само спиращо дъха шеметно пътешествие за драматично търсене на съкровища в Космоса, то също така е ПЪЛНО с много от НАЙ-НОВИТЕ научни знания за нашата Вселена, като включва и специални есета от някои от най-големите учени в света!

Ще успее ли Джордж да разгадае космическите следи, които го отвеждат в пространството на невероятно търсене на съкровища из Галактиката?

Страхотна приключенска история, ПЪЛНА с драма и силни усещания.

И има страшно много ИСТИНСКИ ФАКТИ за космическото пространството.

За авторите

ЛУСИ ХОКИНГ е автор на два романа за възрастни, писала е за много английски вестници и се изявява също по телевизията и радиото. Луси е изнасяла популярни беседи за космически пътешествия и наука пред деца по целия свят, включително една реч на тържеството по случай петдесетата годишнина от създаването на НАСА в САЩ. Неотдавна нейно ДНК бе изпратено в Космоса като част от „Проект безсмъртие“, който сега се съхранява на Международната космическа станция, в случай че човешкият род загине неочаквано. През 2008 г. Луси получава наградата за популяризиране на науката „Сапио“. Тя живее в Кеймбридж със сина си.

СТИВЪН ХОКИНГ е Лукасов професор по математика в Кеймбриджкия университет. Той е всепризнат за един от най-брилянтните теоретици във физиката от Айнщайн насам. Книгата му за възрастни Кратка история на времето има феноменален успех по целия свят и вече е издадена на повече от 30 езика. Последната му книга за възрастни Великият замисъл (с Ленард Млодинов) излезе през октомври 2009 година.

ГАРИ ПАРСЪНС е завършил изобразително изкуство в Кентърбъри и е изучавал илюстрация в Брайтънския университет. Произведенията му са спечелили няколко награди, включително наградата за детска книжка Червената къща през 2004 г. за илюстрованата му книга Кофата на Били. Гари живее в Лондон.

Следните изтъкнати учени – от Франция, Обединеното кралство и САЩ – също са допринесли за тази книга:

проф. Бърнард Кар, Лондонски университет, Обединеното кралство

д-р Брандън Картър, обсерватория в Париж–Мюдон, Франция

проф. Джеф Марси, университет в Бъркли, Калифорния, САЩ

лорд Мартин Рийс, Кеймбриджки университет, Обединеното кралство

д-р Сет Шостак, SETI, САЩ.

George-Bang%20-%20Copy.jpg

Трета книга

Джордж и Големият взрив

Цена 18 лв.

ISBN 978-954-28-

Луси и Стивън Хокинг

Историята ни започва преди 13,7 милиарда години...

Пътувайте през Вселената с Джордж и открийте...

как да карате лунен ровър

какво да правите, когато предприемате пътешествие до Андромеда

и какво се е случило само части от секундата след Големия взрив

Книгата е пълна с много истински факти за Вселената и Космоса благодарение на ЛУСИ ХОКИНГ и СТИВЪН ХОКИНГ.

Междугалактически научен шедьовър!

Връщане до началото на времето

На път е да бъде осъществен един от най-големите научни експерименти на всички времена – и Джордж и Ани са заели места на първия ред! Ерик, таткото учен на Ани, се отправя към Големия адронен колайдър, за да изследва най-ранните мигове на Вселената – Големия взрив. Той е въоръжен със своя верен суперкомпютър Космос и сякаш нищо не може да се обърка...

... докато Джордж и Ани не разкриват пъклен заговор за разрушаването на експеримента!

Сега Джордж е въвлечен в ужасяващо приключение – насред далечна галактика и в квантовия свят, – докато двамата с Ани се надпреварват с времето, за да надхитрят страшна група, поставила си за цел унищожаването на науката...

Тази невероятна приключенска история включва и някои от НАЙ-НОВИТЕ научни теории за пътуването във времето и Големия взрив, както и специални есета от някои от водещите учени в света!

ПЛЮС – цветни снимки на истински гледки от Космоса!

СТИВЪН ХОКИНГ е директор на Изследователския център по теоретична космология в Кеймбриджкия университет. Той е всепризнат за един от най-брилянтните теоретици във физиката от Айнщайн насам. Книгата му за възрастни „Кратка история на времето” се е продала в повече от 12 милиона бройки по света и е преведена на над 30 езика.

ЛУСИ ХОКИНГ е автор на два романа за възрастни, писала е за много вестници и се появява по телевизията и радиото. През 2008 година Луси получава наградата за популяризиране на науката "Сапио". Тя живее в Лондон със сина си.

"Джордж и Големият взрив" е тяхната трета съвместна книга за Джордж, Ани, Ерик и, разбира се, Космос.

Следните изтъкнати учени също са допринесли за тази книга:

д-р Майкъл С. Търнър, Чикагски университет, САЩ

д-р Пол Дейвис, Аризонски щатски университет, САЩ

д-р Кип С. Торн, Калифорнийски технологичен институт, САЩ

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...