Отиди на
Форум "Наука"

Ден на Софийския университет


Recommended Posts

  • Администратор

През 2013 година се навършват 125 години от основаването на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Юбилеят на най-старото и престижно висше училище и средище на духовност ще бъде отбелязан с множество научни, културни и празнични прояви.

535928_10151823213604554_1187256833_n.pn

Водени от мотото на 125-годишнината „Знанието прави силата“, преподавателите и студентите на Алма Матер започват серия от публични представяния в най-големите български общини под надслов „Ден на Софийския университет“.

Софийският университет „Св. Климент Охридски“ е средището, където през последните 125 години постоянно се формира знание. В тежкото ни време на несигурност и лутане от ключово значение е тъкмо знанието да се превърне в основен приоритет, за да може да бъде гарантиран просперитетът на обществото ни.

Воден от мисията си да има ключова роля в този нелек процес, опирайки се на академичните си традиции и огромния си потенциал, Софийският университет има амбицията да покаже в най-големите български общини сферите на знание, в които младите хора могат да се изградят като специалисти. Градовете в България полагат усилия за образоването на своя елит, а Софийският университет е естественото място, където младите хора ще влязат в мрежата на националния елит. По този начин печелят градовете, а оттам – и цялото общество.

По време на публичните представяния „Дни на Софийския университет“ преподаватели от Алма Матер ще изнасят лекции в различни сфери на познанието. Предвидена е прожекция на филм за живота на Софийския университет. На специални щандове ще бъдат представени всички възможности за обучение в трите степени, които Софийският университет предлага – бакалавърски, магистърски и докторски, както и дейността на Университетското издателство „Св. Климент Охридски“.

На 27 март 2013 г. в 16.00 часа в залата на общината във Враца ще се състои второто публично представяне на Софийския университет.

На 20 март 2013 г. домакин на първото събитие от поредицата беше Бургас.

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...