Отиди на
Форум "Наука"

Софийският университет ще създаде ново академично училище в София


Recommended Posts

  • Глобален Модератор
По идея на ректора на СУ проф. Иван Илчев се обмисля да се създаде ново училище в София, което да бъде част от Софийския университет "Св. Климент Охридски". В него ще преподават учени от университета и студенти, които провеждат своя стаж там. Създаването на училище към Алма Матер е част от програмата на проф. Илчев. Тя бе обявена от него при преизбирането му за втори мандат.
Университетът и столичната община ще работят заедно по проекта за създаване на академично училище към университета, съобщи кметът Йорданка Фандъкова след откриването на годишния ректорски семинар на UNICA - Мрежата на европейските столични университети. СУ и СО ще работят заедно и за популяризирането на музея, който е част от университета и е включен към туристическите обекти в града.
Вероятно училището няма да бъде само гимназия. То ще бъде основано в кампус "Лозенец" - до химическия факултет и през 2015 г. се очаква да започне да функционира.
Сега със статута на академични училища са НГДЕК и НПМГ.
В приветствието си пред учени и преподаватели от едни от най-авторитетните университети в света столичният кмет съобщи, че Общината е решила да кръсти нова метростанция в кв. "Младост" на името на първия ректор на СУ - акад. Александър Балан.
Редактирано от ISTORIK
Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...