Отиди на
Форум "Наука"

Без идоли - критика и есета


Recommended Posts

  • Глобален Модератор

post-471-0-41873000-1388737351_thumb.jpg

post-471-0-86954700-1388737365_thumb.jpg

post-471-0-45284000-1388737402_thumb.jpg

© Мария Чулова – автор

© Университетско издателство „Паисий Хилендарски“, гр. Пловдив, 2012 г.

ISBN 978-954-423-763-9

Цена 10 лв

Тел. за връзка с авторката и за поръчване на книгата - 0894 374798

Без идоли“ е сборник с критически наблюдения, който е полезен за учащи и преподаватели, хора със задълбочени интереси по художествена литература и читатели на други критици.

За читалищните и училищните библиотеки „Без идоли“ ще допринесе за откриването на отговори на читателите, които разработват доклади, участват в литературни формации, училищни клубове, подготвят се за конкурси и участия в конференции, имат желание да представят творчеството на известни и позабравени автори пред свои колеги, могат да разширят кръгозора на свои близки и да потърсят коректив на официалните представи.
Българските автори, които са представени в сборника – Валери Петров, Йордан Радичков, Димитър Димов, Ивайло Петров, Васил Попов, Цветан Стоянов, бележат своя автентичен принос към уникалния фонд на българската култура. През 2010 г. всички те имаха годишнини, които тя отбелязва с критически прочит. Чуждестранната литература е представена с отделни автори – Франсис Бейкън, философ, отричащ идолите, Данте Алигиери, Петрарка, Шекспир, Гогол и Чехов. Прочитът им е интеркултурен и интердисциплинарен.
Стремежът на авторката е да се разграничи от кабинетните учени, които налагат критерии за единствена наука. Тя желае да намери симпатизанти сред онези читатели, които са открили душите си да учат и черпят идеи от „Без идоли“.
Мария Чулова се надява този сборник да оформи нов списък на литературни произведения и литературоведски изследвания и да даде идеи на други автори да продължат незавършеното от нея.
Редактирано от ISTORIK
Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...