Отиди на
Форум "Наука"

МОНТФИЗ Арт Фест 2014, Созопол


Recommended Posts

  • Администратор

Водещи актьори, режисьори, преподаватели и писатели на

МОНТФИЗ Арт Фест 2014, Созопол

Новост е специална линия уъркшопи с бизнес ориентация

montfiz-artfest-cover.jpg

От 27-ми юли до 3-ти август 2014 г. в Созопол за пета поредна година се провежда единственият по рода си у нас фестивал на изкуствата МОНТФИЗ Арт Фест. За трета година Община Созопол подкрепя и е съорганизатор на Фестивала, чиято мисия е утвърждаване и развитие на практиките за периодичен професионален тренинг както на любителите и кандидат-студентите, така и на студентите и професионалистите в сферата на изкуството.

За осем дни участниците във Фестивала ще участват в практически тренинги по актьорско майсторство, сценична реч, сценично движение, ритмика, танци, творческо писане и др., ръководени от най-утвърдените и опитни професионалисти и педагози от страната и чужбина и подходящи както за любители, студенти и професионалисти, така и за онези, които тепърва решават да направят първата си крачка в заниманията с изкуство. Сред преподавателите тази година са: проф. Маргарита Младенова, проф. Здравко Митков, проф. д-р Атанас Атанасов, доц. д-р Александър Илиев, Койна Русева, Леонид Йовчев, Асен Аврамов, писателят Георги Господинов и много други.

За пръв път в рамките на Фестивала има специална линия уъркшопи, ориентирани към развиване на мениджърски умения. Театрален мениджмънт и Комуникационни и презентационни умения са новите курсове, включени в програмата, а преподаватели са проф. д.и.н. Камелия Николова – театровед, театрален изследовател и театрален критик, ръководител на катедра “Театрознание” и професор по История на европейския театър в НАТФИЗ “Кр. Сарафов”, театрален изследовател в Института за изследване на изкуствата към БАН и гост-лектор в НХА, НБУ и други университети, автор на много книги, изследователски проекти и текстове за театър у нас и в чужбина, редактор в няколко специализирани издания за театър, наука и култура, водещ на рубрика “Сцена” в “Литературен вестник” и д-р Десислава Стойчева - актриса с многобройни участия като презентатор в национални и международни форуми, глобален мениджър "Оценка и финанси" на програма за развитие на умения за работа на Британски съвет с дългогодишен опит като ръководител на международни проекти и екипи, преподавател по Арт мениджмънт в НАТФИЗ „Кр. Сарафов“. Професионалния си опит в тези области д-р Десислава Стойчева прилага в обученията по „Комуникационни и презентационни умения“.

За втори път в МОНТФИЗ Арт Фест се включват и чуждестранни преподаватели!

ChrisDonnelly.jpg?itok=bBR7gocg

Крис Донъли (Chris Donnelly)

Крис Донъли е основател и член на The Actors’ Workshop в Бристол и един от любимите преподаватели там. Учил е в театрално училище Bristol Old Vic и има успешна кариера като актьор. Изиграл е много роли, сред които Макбет, Яго в „Отело“, Помпей в „Мяра за мяра“, участва в „Дванайсета нощ“ и в „Сън в лятна нощ“ на Шекспир, както и в много съвременни пиеси. Крис има множество участия в телевизионни продукции и радио пиеси, записани в BBC Radio. Номиниран е за най-добър актьор за награда OFFIE. В момента той е директор на театралното училище, което е завършил. Той е един от най-дълго управлявалите и обичани преподаватели, вдъхновение за всички ученици и изключително забавен човек. В рамките на МОНТФИЗ Арт Фест 2014 в Созопол Крис Донъли ще проведе шестдневен актьорски тренинг, подходящ както за любители на театралното изкуство, така и за студенти и професионални актьори.

AFr_067a.jpg?itok=FN07OVMX
Алексис Флойд (Alexis Floyd)
Актриса, певица, танцьорка и преподавател в Carnegie Mellon University, Питсбърг, САЩ. Алексис Флойд е специализирала музикален театър и модерна биомеханика. Като актриса има участие в множество театрални спектакли, телевизионни и филмови продукции. В областта на танците се занимава с балет, джаз танци, хип-хоп, африкански танци и др. стилове. В рамките на МОНТФИЗ Арт Фест 2014 Алексис Флойд ще проведе шестдневен уъркшоп актьорски тренинг и шестдневен уъркшоп по джаз танци.

Всеки ден по време на Фестивала се провеждат кандидатстудентски консулатации за НАТФИЗ с преподавателите, които приемат класове през есента на 2014г.

Всяка вечер се играят представления на любителски театрални състави и школи, които се състезават в конкурсна програма в няколко категории и биват оценявани от жури, съставено от преподавателите от НАТФИЗ и част от ръководителите на уъркшопи.

Заявки за участие могат да бъдат направени на страницата на Фестивала в интернет на адрес:www.artfest.montfiz.com

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

Вече 17 години "Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...