Отиди на
Форум "Наука"

Нов дом за мечка, отглеждана в ДЛС Кормисош


Recommended Posts

  • Администратор
20.png
Сдружение за дива природа БАЛКАНИ ще осигури нов дом на една от 11-те мечки, които са израснали затворени в Държавно ловно стопанство Кормисош. 6-годишната Меца ще се наслаждава на повече място и открито пространство в естествена среда в Образователен център за едрите хищници в село Влахи. В центъра вече живеят вълкът Байто и мечокът Медо. Мечката най-напред ще бъде упоена от експертите на СДП БАЛКАНИ, а след това превозена до с. Влахи, придружена от екип от специалисти, които да наблюдават състоянието ѝ Министерството на околната среда и водите работи по инициатива всички диви животни, отглеждани в неподходящи условия в неволя, да бъдат настанени в близка до природната среда. В това число влизат и мечките, отглеждани в Държавно ловно стопанство Кормисош. Сдружение за дива природа БАЛКАНИ и холандската фондация АЛЕРТИС съдействат за намирането на нов дом за четириногите.
IMG_0381.jpg
В миналото в стопанство Кормисош са отглеждани и развъждани мечки за ловни цели, част от които са внасяни от Румъния. Отглеждането на мечките изисква ресурси и условия, които в ДЛС Кормисош е все по-трудно да бъдат осигурени. През 2013 г. три от мечките бяха преместени в Холандия при по-добри условия. Във вивариума днес живеят 10 мечки, като предстои преместването на още 4 животни в Белгия и Холандия. Специалистите от БАЛКАНИ ще продължат да помагат в процеса на намиране на нов по-добър дом за мечките.
В дивата природа една мечка живее до 18-20 години. В случаите, когато едрият хищник се отглежда на затворено и при подходящи условия, то той може да преживее до 30 години. Една мечка изяжда годишно около 5-6 тона най-разнообразна храна (плодове, царевица и други зърнени храни, риба, месо). За следващите 2 години средствата за прехраната на животните в Образователния център за едри хищници във Влахи са частично осигурени от АЛЕРТИС – фонд за опазване на мечките, както и от дарения от посетители, активисти и любители на дивата природа. След този период ще разчитаме основно на дарения от симпатизанти и съмишленици.
Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...