Отиди на
Форум "Наука"

Литературна надпревара "Битката за София"


Recommended Posts

  • Администратор

На 24 май почитаме братята Кирил и Методий, благодарение на които днес пишем и четем на кирилица, на български език. Струва си да се поклоним и пред многобройните български творци, оставили ни огромно наследство под формата на безценни литературни произведения, които трябва да знаем и помним. За да отдадем необходимата почит на нашите писатели и поети и за да пробудим интереса на младежите към родната литература, ние oт Интеракт 73-то СОУ (https://www.facebook.com/Interact.73sou?fref=ts), решихме да организираме една много интересна надпревара.

Навръх празника 12 отбора, състоящи се от трима души от 12-те най-елитни Софийски училища ще имат за задача да решават различни загадки и шифри, които да ги насочат към крайната им цел. Участниците са ученици от 10. до 12. клас, тъй като задачите на различните дестинации ще изискват от участващите известна литературна компетентност. Техният маршрут ще се състои от 13 дестинации, всяка от които ще е свързана с литературното ни богатство. Позволено ще бъде използването само на обществения транспорт, като изрично е забранено предвиждането с автомобили, велосипеди и т.н. Всеки отбор ще получи 3 литра вода, 3 банана, 3 ябълки и 1 шоколад.

Допуснати ще бъдат отбори от следните училища: 73 СОУ, 91 НЕГ,1 АЕГ, 2 АЕГ, 9 ФЕГ,164 ИЕГ, 22 СОУ, 133 СОУ, 35 СОУ, НФСГ, НТБГ, СМГ като всяко от тях ще има право да излъчи само един отбор, който да вземе участие в надпреварата и ще трябва да заплати такса в размер на 15лв, които ще бъдат използвани за награди, които ще останат изненада за първото място, а за второ и трето наградите ще представляват ваучери за пазаруване в книжарница "Ciela". Таксата от 15лв се дава предварително на някого от долупосочените + снимки на участниците, ЕГН-та и три имена трябва да бъдат изпратени под формата на word-овски файл на имейл interact73@abv.bg, на лично съобщение на профилите на Teodor Georgiev, Иван Чанев или Jivana Boyadjieva или на фейсбук страницата ни - https://www.facebook.com/Interact.73sou?fref=ts до 15.05.2014г.

Защо трябва да участвате? Сигурно много от вас си задават този въпрос и отговорът му е много прост - защото е крайно време да обърнем внимание на собствената си литература, вместо да четем банални и комерсиални книги, които по никакъв начин не ни развиват. Ако смятате, че сте запознати добре с българската литература, не се колебайте, а събирайте отбор.

Очакваме ви!

10342314_764034213615337_163771205_o.jpg

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...