Отиди на
Форум "Наука"

Биотехнологии в полза на екологията


Recommended Posts

  • Администратор

Всички знаем колко важно за живота на нашата планета е намаляването на въглеродния отпечатък. Въпреки това ние много често не осъзнаваме значителната вреда, до която води неустойчивото управление на битовите, селскостопанските и производствените отпадъци.

Проектът REFERTIL иска да подобри съществуващите системи за обработка на биологични отпадъци и за възстановяване на хранителни вещества. Основните му цели са производството на висококачествени и безопасни биологични въглища и компост продукти, както и намаляване използването на минерални торове и интензивни химикали в селското стопанство. Биологичните въглища – порест въглен, който може да бъде или на растителна основа или от животински кости – помагат на почвите да задържат хранителни вещества и вода, а също и въглерод. Биологичните въглища на растителна основа действат като подобрител на почвата, а биологичните въглища от кости на животни (ABC) са органична тор.

Резултатите от проекта ще подобрят капацитета на “трите R” Reduce-Reuse-Recycle (Редуцирай-Използвай отново-Рециклирай) при преработването на органичните отпадъци от селското стопанство и хранително-вкусовата промишленост. Ще доведат до засилване на екологичната и икономическа устойчивост на производството на хранителни култури, до значително намаляване на въглеродния отпечатък и намаляване на климатичните промени.

Координатор на проекта е Швеция и включва още развойна компания от Унгария и партньори от Дания, Германия, Италия, Испания, Ирландия, Нидерландия, Обединеното кралство и Словения.

Контакти / Интернет сайт на проекта REFERTIL

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...