Отиди на
Форум "Наука"

Още една теория за произхода на Вселената


Recommended Posts

  • Потребител

Не знам дали това е точния раздел за тази тема, за което моля да бъда извинен!

Искам да ви представя моя собствена теория за произхода на Вселената, която, според моите схващания и разбирания, е напълно възможна и надхвърля рамките на "хипотезите". Базирайки се на компютърния код, създаден изцяло от 0 и 1, който пределно ясно демонстрира безкрайните възможности за пресъздаване на виртуален свят (цветове, музика, игри, софтуер, текст, примитивен изкуствен интелект и т.н.) заключвам, че от две простички A и В може да се случат чудеса. Примерът с морзовия код е идентичен, но не чак толкова точен. Дори за да създадем нов живот са нужни два организма - мъжки е женски. Което ме навежда на мисълта, че на най-базисно и фундаментално ниво, не е невъзможно да съществуват само два "елемента" (частици, константи, може би време-пространството, знам ли). Теорията ми допуска "Теорията на Големия взрив" да бъде грешна или неточна. Тя се изразява по следния начин:
В началото е имало безкрайно празно пространство и (може би) време, което е нямало как да бъде отмервано. Ако сигналът за SOS е три черти, три точки, три черти, то по сходен начин безкрайните комбинации между първите две "неща" (каквито и да са те) са образували първата форма на материя (кварки, бозоми и пр.) На следващо ниво материята (електрони, протони и неутрони) също е изградена от случайни комбинации между предходните елементи. И на всяко следващо стъпало материята придобива нови качества и свойства. В едно безкрайно пространство частиците се привличат по закона на гравитацията тъй като в даден момент те са се появили навсякъде (като гъби в гората). Колкото по-силна е притегателната сила на една частица, то тя се комбинира с повече свои братчета, сестричета и братовчеди :gossip: и вероятно така са се образували първите звезди и планети. И Вселената еволюира постоянно. Може би безкрайно. Два атома водород, един атом кислород и ето ти молекулата на водата. Колкото до живота - няма нищо магично и божествено. Той е просто химични процеси, протичащи на благоприятни условия. И е пълна глупост това, че няма нищо случайно. Всичко е сбор от случайни комбинации.

По този начин аз си обяснявам Вселената около 4:20 следобяд. Реших да споделя някои от възгледите си именно тук, защото съм останал с впечатлението, че в този форум има хора, мислещи с главите си, а не такива, които яростно вярват в говорещи змии и кръвосмешение. Ако теорията ми е глупава, извинявам се! :flowers:

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Ако теорията ми е глупава, извинявам се! :flowers:

Извинен си :-)

Сега сериозно, това което си написал не е теория, дори не е хипотеза. А е просто нестрого формулирана идея, която няма допирни точки с науката. По-скоро е философия, но предполагам, че философите биха възразили.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Извинен си :-)

Сега сериозно, това което си написал не е теория, дори не е хипотеза. А е просто нестрого формулирана идея, която няма допирни точки с науката. По-скоро е философия, но предполагам, че философите биха възразили.

Всеки греши :frusty2:

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Всеки греши :frusty2:

Разбира се, но конретно за твоята "теория" грешна не е подходящото определение. Точното е това което е Паули е казвал "Дори не е грешна".

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...