Отиди на
Форум "Наука"

Как три години да изкарвате по 1100 евро в Утрехт, Холандия, без да работите


Recommended Posts

  • Глобален Модератор

Ето как - чрез участие в тестването в рамките на три години на системата за получаване на безусловен базов доход.

В холандският град Утрехт на практика скоро няма да има безработни. Градът започва програма за въвеждане на месечна заплата на всички свои граждани – независимо от това дали работят или не, съобщава в. De Telegraf.

Експериментът, в който общината ще си партнира с Утрехтския университет, стартира от 1 януари 2016 г., като първоначално ще включва 300 доброволци, които ще получават по 1100 евро всеки месец в продължение на три години. Парите ще се дават без да се извършва какъвто и да е труд. Фактически, изкарвате пари без да ставате от леглото, гледайки телевизия в хола.

Каква е целта?

http://www.economic.bg/bg/news/5/kak-da-izkarate-1100-evro-v-utreht-bez-da-rabotite.html

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

в Исландия срещнах подобен норвежки социален паразит - в общи линии визията му бе циганска, въпреки бялата кожа /демек грозен, мръсен, с неприятни маниери/. На въпроса ми - как аджеба се озовал тук - отговорът бе: аз съм социално слаб и ползвам помощи. Та така. В Дания е горе долу същото - стига да си тъп, неграмотен, идващ от бантустан и напълно неинтегрируем в тяхната матрица. И там са пропищели и май ще режат помощите, докато цветнокожите не са ги претопили.

Редактирано от Last roman
Link to comment
Share on other sites

  • Администратор

Сещам се докато пътувахме преди няколко години в Германия с брат ми, в един влак до нас бяха седнали един срещу друг германец и китаец. Видимо китаеца беше турист, а германеца местен. Германега отговаряше точно на описанието на Романа горе, като започна да обяснява как правителството му дава 800 евро всеки месец, но той трябва да си плаща интернета и кабелната телевизия...беше изключително недоволен от това. Очевидно другите режийни някой друг му ги плащаше, щом не се оплакваше за тях. След това подробно обясни на китаеца колко велик е Мао и колко е зле Меркел...китаеца мълчаливо го слушаше и се опитваше...

Не знам какво целят с тая работа...

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

в Англия професията безработен също е наследствена - особено сред лумпенизираното население от крайните квартали на Лондон /което на всичкото отгоре в по-голямата си част е белокожо/.

Иначе може би холандците си правят сметката как да актуализират социалните помощи, които раздават на маргиналите - предполагам че ще се опитат да ги орежат до нива необходими за базисно оцеляване /въз основа на това по какво ще си харчат парите доброволците/. Макар че ако си по-интелигентен пролетарий - с тея 1100 ойро заминаваш да живееш в някоя европейска страна с нисък стандарт на живот /напр. България/ и тук ще си големия гъзар /дори и в София/ с 2000 лева месечен доход. ;)

Редактирано от Last roman
Link to comment
Share on other sites

  • Модератор Инженерни науки

Ми аз да ходя да се пиша.. Да участвам в експеримента. Заради науката, не за друго :)

Редактирано от Joro-01
Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...