Отиди на
Форум "Наука"

"Лошите" родителски амбиции


Recommended Posts

  • Администратор

Твърде високите цели на родителите могат да повлияят зле на представянето на децата в училище

Когато родителите имат големи надежди за академичното развитие на децата, децата са склонни да се представят по-добре в училище, но когато родителските очаквания са нереалистични, децата може да не се справят толкова добре с ученето според проучване, публикувано от Американската асоциация на психолозите.

unrealistically.jpg

„Нашето проучване извади на показ както позитивните, така и негативните страни на родителските амбиции за академичното представяне на техните деца. Въпреки че тези амбиции могат да подобрят представянето на децата в училище, „болните амбиции” биха могли да имат крайно негативен ефект” твърди водещият автор Коу Мураяма, доктор на науките в Университета по литература. Проучването му бе публикувано в ”Journal of Personality and Social Psychology”.

Мураяма и неговите колеги анализират данните от дълго проучване, проведено от 2002 до 2007 сред 3530 ученици от основни училища и техните родители в областта Бавария, Германия. Проучването оценява представянето на учениците по математика, както и амбициите на техните родители (колко те искат децата да получат дадена оценка), както и очакванията им (колко силно вярват, че детето им може да получи дадена оценка) в продължение на година.

Цялата статия: http://nauka.bg/a/%D0%BB%D0%BE%D1%88%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%B0%D0%BC%D0%B1%D0%B8%D1%86%D0%B8%D0%B8

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...