Отиди на
Форум "Наука"

За boinaslava,самозабравянето и комплексите


Mechoka

Recommended Posts

  • Потребител

Здравейте и Добре заварили,

Абе да попитам кой е тоя Любо?Че ми стана любопитно.Явно е някой герой оттук предполагам.Пуснах един пост в бойнаслава за това че е редно писателите на литература да бъдат наричани с псевдонимите които сами са си сложили.А не в опити да се демонстрира някаква надменност да ги наричаме както ни скимне.В случая идеше реч за писателя Резун,който ползва псевдонима Виктор Суворов.Не съм почитател на литературата му,още по-малко на тезите му(прекалено "булевардни" ми идват),но все пак мисля че е въпрос на елементарно възпитание след като писателя си е сложил този псевдоним-той и да се ползва при обсъждането на творчеството му.Също както ползваме имена като Радой Ралин,Елин Пелин,Оруел и т.н.Подигравката с името на някой винаги и във всички общества се е считала за признак на ниска култура...Ако имаш нещо да кажеш-говори за творчеството му,още повече че въпросния Суворов-бая глупости е изписл според мене и не е много трудно човек да намери за какво да се захване...

Та поста ми там беше изтрит и получих бан.Както и публично съобщение във профила от един човек с мустачки на аватара със заплахи в него,започващи с обръщение "Господин Любо".Аз не се казвам Любо,Любомир и прочие и не ми е никъв проблем да го докажа,най малкото в Търг.Регистър покрай документацията за регистрация на фирмите ми има сканирани лични карти.Да ги пусна и тук-повече или по-малко публични няма да станат,та ми е все тая. 

Ако форумната управа тук няма нищо впротив-можем да подъвчем тук в тая тема самозабравянето на няколко души от управата там.Просто виждам че тук има достатъчно много хора които са изяли в гърбът калъчката на някой от модераторите там.Да,не е приятно да се пренасят конфликти от един форум в друг.Но от друга страна-примерно Манол и КГ125(който подозирам че е въпросния Любо) се споменават и сега често имената им-най-вече като плашило за потребителите там.Въпреки че единия като гледам отдавна е баннат,а другия отдавна не пише...

А ако модераторите тук сметнат че само ще създадем нови дрязги-ОК,нека да я трият.Но просто поведението на някои хора там почна да минава всякакви разумни граници(особено последните дни) и едва ли ще съм единствения пуснал такава тема...

Лек ден и бъдете здрави!!!

Редактирано от Mechoka
Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Аз лично не виждам смисъл да обсъждаме проблемите на други форуми, защото каквото и да се каже, няма как да ги променим.

Форум иде от римското название за площад. Там хората са се събирали и са обсъждали разни теми по един по-свободен и неформален начин, отколкото в научните трактати. И всеки от участниците си е със своето образование, интелект и възпитание, които са различни. Тъй че вкарването на всички в шаблона на един е по-скоро невъзможно. Възможното решение е всеки да си избере събеседниците. В случая форумите, които да чете и в които да пише.

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Не е колегиално да се коментира чужд форум. Пък и обсъждането на конфликти в други форуми не подобрява по никакъв начин дейността там.

Обикновените потребители не могат да се месят в дейността на модераторите и на администраторите на форумите, които ползват. Добре е да се познават форумните правила. 

Да не забравяме, че администраторите и модераторите също са хора като всички останали - със своите положителни и отрицателни страни на своя характер. 

От друга страна, (поне тук) администраторите и модераторите са и потребители на форума.

В други форуми тамошната управа не гледа на себе си и като на обикновени потребители на управлявания от тях форум.

В този смисъл тук обстановката е сравнително спокойна. Но и тук немалко потребители са били банвани. Разбира се - когато са прекалявали с търпението на нашите модератори и администратори. А търпението и толерантността тук са доста по-големи, отколкото на други места. 

 

Преди 3 часа, Galahad said:

Всеки от участниците във форума е със своето образование, интелект и възпитание, които са различни.

Възможното решение е всеки да си избере форумите, които да чете и в които да пише. А също така - и събеседниците, с които да комуникира. 

Да, това е чудесен съвет. Подкрепям го. 

Редактирано от ISTORIK
Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Ех тоя Суворов бе, досега май само за името му небяхме спорили :)

Няма какво да ги обсъждаме БС, те са по-скоро частен клуб и писането във форума им не е право, а привилегия един вид. Освен това там считат, че Суворов вече са го оборили точка по точка и всяко ново повдигане на темата се смята за спам.
Тук Суворов не е табу и може да се обсъжда спокойно (което не значи, че сме съгласни с него де) и за предпочитане в специалната за това тема, а не във всяка втора тема за ВСВ
 

 

Редактирано от Warlord
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
Тази тема е заключена!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...