Отиди на
Форум "Наука"

Союз МС-02 - успешен завършек на полета - 10 април 2017 г.


Recommended Posts

  • Модератор Космически науки

soyuz-ms-02-landing-3.png

Трима души се завърнаха на Земята успешно след като техният кораб "Союз МС-02" извърши кацане днес в 14:20 ч. българско време в Казахстанските степи. На борда на кораба пътуваха руските космонавти Сергей Рижиков и Андрей Борисенко, както и техният американски колега Шейн Кимброу.

През по-голямата част от времето спускането беше безпоблемно. Не само това - зрителите имаха възможност да го наблюдават в реално време почти веднага след разтварянето на парашута - нещо, което по принцип се случва доста рядко, защото е трудно за наземните екипи да локализират веднага къде точно се намира космическият кораб в небето, а какво остава да насочат камера. Този път обаче корабът беше забелязан веднага след разгръщането на парашута и бяха получени невероятни кадри и снимки.

Единствено кацането беше по-твърдо от очакваното. Странични ветрове подхванаха парашута и той увлече капсулата, която се преобърна. Независимо от това тримата космически пътешественици са в добро състояние. След като бяха изведени от капсулата, Сергей Рижиков веднага поиска да говори по телефона и такъв му беше осигурен.

След завръщането на Кимброу, Борисенко и Рижиков, на борда на "Международната космическа станция" продължават да живеят трима души - Пеги Уитсън (командир и най-опитната жена-астронавт на САЩ), Олег Новицкий и Тома Песке. Новицкий и Песке ще се завърнат на Земята през юни, докато Уитсън ще остане в космоса до септември.

Същевременно на 20-ти април очакваме излитането на пилотирания кораб "Союз МС-04" с руския космонавт Фьодор Юрчихин и американския му колега Джак Фишер.

 

http://www.cosmos.1.bg/portal/2014-10-24-20-54-26/1734-2017-soyuz-ms-02-lands

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...