Отиди на
Форум "Наука"

Черна книга на правителственото разхищение в България


Recommended Posts

  • Администратор
ЧЕРНА КНИГА НА ПРАВИТЕЛСТВЕНОТО РАЗХИЩЕНИЕ В БЪЛГАРИЯ

Фондация за свободата „Фридрих Науман“ издава „Черна книга на правителственото разхищение в България“, която представя случаи на лошо похарчени пари на данъкоплатците, намек за корупция и нецелесъобразо усвоени средства от ЕС. Показваме как понякога държавата и общините се отнасят безотговорно към нашите пари и харчат пари неефективно, прекалено скъпо или дори за напълно излишни неща. Специално внимание издателите обръщат на случаи на неправомерно усвояване на еврофондовете.

Целта ни е да припомним на повече хора, че имаме отговорност като граждани да контролираме как държавата харчи парите ни да изискваме отчетност от страна на администрацията как и в какво влага средствата от нашите данъци.

 

ЧЕРНА КНИГА 2017 ГОДИНА

 

ЧЕРНА КНИГА 2016 ГОДИНА

 

ЧЕРНА КНИГА 2015 ГОДИНА

Източник: http://www.fnf-southeasteurope.org/our-work/black-book/

  • Харесва ми! 4
Link to comment
Share on other sites

  • 2 седмици по-късно...
  • Потребители

Контролът на изразходването на публичните средствава у нас е осъществяван от АДФИ и СП (Сметната палата), и е  достатъчно ефективен спрямо това което е заложено за него в законите,

Въпросът е че, в законите е заложено контролът на изразходваните средства да е за законосъобразност,  а не за целесъобразност и ефективност, както е да кажем в някои страни на Запад.

Тук се очерватва и по-големия проблем - той е че липсва  достатъчно воля и желание( в парламентите, партиите и правителствата  у нас) да се променят на законите, касаещи тази контрола, в посока контрол на целесъобразност и ефективност на изразходването на публичните средства

(Защо лиспва тази воля? Заради клиентиелистко-партийния модел, разбира се)

  • Харесва ми! 1
Link to comment
Share on other sites

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...