Отиди на
Форум "Наука"

Изборите в САЩ


Recommended Posts

  • Администратор

Доста са интересни нещата...демократите спечелиха от 1994г. насам. Хубаво е да се следят, а и е любопитно какво ще стане.

Ето малко информация:

Демократите превзеха и Сената

Републиканците на Буш губят изборите в САЩ

Ето тук може да прочетете за Нанси Пелоси която ще става първата жена начело на долната камара в историята на Америка.

http://netinfo.bg/?tid=40&oid=962031

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

На запада това му е хубавото - периодично, и то на достатъчно дълги периоди се сменят демократи и републиканци, умерено десни и умерено леви и така се получава нелош баланс.

Сега и в щатите и в света има леко напрежение между тези две традиционни за западната демокрация сили. Ако се задълбочат посоките на левичарството и ултрадесниците, нищо добро няма да има. Ако не - старата песен на нов глас, все още дава добри резултати.

Сега в щатите демократите щат не щат ще да трябва да участват в Ирак, и в конфликта с терора и т.н., а това е нещо много по-трудно от това да се критикува безогледно, както правиха досега. Буш неслучайно им каза, че с удоволствие ще работи заедно с тях занапред. :whistling:

И още нещо - в щатите и най-левите са по-десни от повечето европейски десни ;)

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Дам и хубавото е, че няма такава криеница и далвери като при нас - 100 парти и всички са против всички, обаче като съберат по 5-6% тръгнат да се обединяват, пък после немогат да си разделят баницата :doh: При американците има леви и десни. Като едните прецекат нещо, после не им е някой друг виновен. Иначе това, че демократите спечелиха е хубаво нещо. Най-вероятно и следващият президент ще е от демократите. При американците смяната на леви и десни (обикновено през два мандата) докарва до доста добър баланс в страната. А не като при нас - за 17 години демокрация имаме 4 години дясно управление и останалото е безхаберие. То хубаво бяха тези 4 години дясно управление, иначе сега щяхме да сме в класацията до Молдова, Беларус и Албания. И в България би било добре да се редуват десни и леви, но на по-късен етап. Сега спешно имаме нужда от дясно правителство :!!!:

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Сега спешно имаме нужда от дясно правителство :!!!:

Точно. До такава степен, че лявото правителство, за да крепи положението прави десни рефирми - намаля данъците и т.н.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Еми затова запада е запад , има ядна Дясна и една Лява партия

във случая Десни са Републиканците и Леви са Демократите (ама под леви не се има предвид Комунисти а истински леви ) . Във Англия Консерванти и Либерали ( те са ди така от векове ) а къде са повече партийте ами във Италия и във страните останали под желязната завеса . Братя италианци като някой застане на власт пуска корени , докато не оплеска нещо ! А пък у нас Някой пускат такива корени че и да оплеска всичко да го признаят за агент и да преди време да е избил милиони свои сънародници той пак ще е обичан от народа и ще е преизбиран до своето 100 летие !

А по тема : Ами беше си естествено , просто след 20 Век на никой на тоя свят не му се искат войни . Извинявайте ама цял век войни му стигнаха на света дойте века на Дипломацията , Демокрацията и Републиките ! Аристокрацията и Монархията започват да изчезват , народната власт се повдига и народната свобода ! Това е новото развитие и който иска да се възпротиви е нормално да бъде отстранен !!!

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...